Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Rata umpluta si garnitura de varza
5034 min
Provocator
Adaugă recipe
Înapoi
44 25.7g / 44%
19 25.9g / 19%
37 48.4g / 37%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Rata umpluta si garnitura de varza

(0)
5034 Min
Provocator

Ingrediente

10 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 10 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2.5  kg
Carne de rata
1  lingura
Piper negru
1  lingurita
Rozmarin proaspat
6 
Mere
1 
Portocala
0.5  lingurita
Scortisoara
10  g
Cuisoare
100  ml
Ulei de masline
200  ml
Apa
2  lingurite
Sos de mustar
1  lingura
Miere
2  capatani
Varza
200  g
Ceapa
1  lingurita
Zahar alb
0.5  lingurita
Nucsoara
1  lingurita
Chimen
1  frunza
Dafin
20  g
MAGGI Cub Bors cu Legume

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
25.94 g
Energie
534 kcal
grăsimi
25.76 g
Proteină
48.43 g
Informatie per portie

Instructiuni

5034 Minutes
  • Etapa 1

    4800 Min
    Se curata rata, se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin si se lasa peste noapte la frigider.
  • Etapa 2

    12 Min
    A doua zi, merele si portocala se taie cuburi, se amesteca cu putina sare, piper si cu un praf de rozmarin.
  • Etapa 3

    10 Min
    Se introduc fructele in rata alaturi de scortisoara, iar cuisoarele se infig la exterior si se inchide bine pentru a pastra umplutura inauntru.
  • Etapa 4

    120 Min
    Se aseaza intr-un vas yena, se toarna peste rata uleiul si apa, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor 2 ore - prima ora la foc mare, apoi la foc potrivit.
  • Etapa 5

    2 Min
    Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata, rata se unge cu un sos preparat din mustar si miere.
  • Etapa 6

    25 Min
    In timpul asta, varza se toaca fideluta iar ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
  • Etapa 7

    4 Min
    Se adauga zaharul, varza, nucsoara, chimenul si frunza de dafin.
  • Etapa 8

    60 Min
    Se completeaza cu atata apa cat este nevoie sa se gateasca varza, iar la sfarsit se adauga MAGGI Cub Bors cu Legume.
  • Etapa 9

    1 Min
    Garnitura se serveste alaturi de rata umpluta.
Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 1 de 9

Se curata rata, se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin si se lasa peste noapte la frigider.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 2 de 9

A doua zi, merele si portocala se taie cuburi, se amesteca cu putina sare, piper si cu un praf de rozmarin.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 3 de 9

Se introduc fructele in rata alaturi de scortisoara, iar cuisoarele se infig la exterior si se inchide bine pentru a pastra umplutura inauntru.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 4 de 9

Se aseaza intr-un vas yena, se toarna peste rata uleiul si apa, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor 2 ore - prima ora la foc mare, apoi la foc potrivit.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 5 de 9

Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata, rata se unge cu un sos preparat din mustar si miere.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 6 de 9

In timpul asta, varza se toaca fideluta iar ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 7 de 9

Se adauga zaharul, varza, nucsoara, chimenul si frunza de dafin.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 8 de 9

Se completeaza cu atata apa cat este nevoie sa se gateasca varza, iar la sfarsit se adauga MAGGI Cub Bors cu Legume.

Rata umpluta si garnitura de varza

Etapa 9 de 9

Garnitura se serveste alaturi de rata umpluta.

Reteta in format PDF