Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1846: Se naste Julius Maggi, fondatorul companiei
MAGGI-young.jpg

Pe 9 octombrie se naste Julius Michael Johannes Maggi, un tanar energic cu spirit antreprenorial. Julius Maggi a facut primii pasi in acest domeniu in momentul in care, la varsta de 23 de ani, a preluat conducerea afacerii familiei sale, o moara de macinat din orasul Kemptthal, aproape de Zurich, in Elvetia.

1882: Julius Maggi experimenteaza pentru binele muncitorilor

1882_Maggi-production

In tot acest timp, Julius Maggi realizeaza ca alimentatia muncitorilor este deficitara, din cauza lipsei timpului si a banilor, asa ca incepe sa cerceteze si sa lucreze impreuna cu doctorul Fridolin Schuler la metode de imbunatatire a nutritiei in randul clasei muncitoare.

1884: Se lanseaza prima faina nutritiva de legume
1884_Leguminosa

 

Preocuparile pentru o imbunatatire a nutritiei au facut ca, in cativa ani, sa apara primul produs MAGGI: prima faina de legume, care s-a bucurat de un real succes. Prima faina de legume a aparut datorita faptului ca Julius Maggi si-a dat seama ca e nevoie de un produs care sa asigure o hrana satioasa si rapida pentru muncitori. Astfel a aparut MAGGI, un produs care a transformat viitorul mod in care gateau milioane de oameni.
 

1886: Supa instant si condimentul MAGGI
MAGGI-Timeline

Se lanseaza doua dintre cele mai importante produse MAGGI: supele si condimentul lichid. Supele "gata preparate" au inlocuit in timp faina de legume. Condimentul lichid MAGGI, in inconfundabilul flacon maro, a cunoscut un asemenea succes, incat o planta cu gust similar, leusteanul, ia numele de "iarba MAGGI" in limbajul popular.

1887: Bun-venit in Germania
MAGGI-House

Primul sediu MAGGI este deschis in Singen, landul Baden. Initial, doar 7 muncitori lucreaza in departamentul de condimente lichide MAGGI (wort) iar, la acea vreme, salariul maxim era de 80 pfenigi.

Cladirii originale in care a locuit Julius Maggi si unde si condimentul lichid MAGGI (wort) incepuse a fi turnat din 1887, i s-a dat numele "Gütterli-Hüsli". Numele de "Gütterli" a inceput a fi cunoscut curand in Singen dupa sticlutele colturoase si maro de la fabrica. "Gütterli-Hüsli" inca exista si gazduieste muzeul MAGGI din 1996.

Rezultatele obtinute de-a lungul timpului si increderea in potentialul produselor MAGGI i-au dat curajul necesar lui Julius Maggi sa se extinda pe plan international in anii ce au urmat. Julius Maggi deschide sucursale la Paris, Berlin, Singen, Viena, Begrenz, Londra si chiar in Statele Unite.

1889: Fabrica de produse alimentare MAGGI
MAGGI-1889

MAGGI devine societate comerciala cu denumirea Fabrica de produse alimentare MAGGI. Aceasta schimbare a facut parte din strategia de extindere, avand rolul de a obtine mai mult capital.

1899: Productia de condiment lichid MAGGI in Singen
MAGGI-Workshop

Compania de imbuteliere Singen incepe sa produca si condimentul lichid MAGGI. Forta de munca creste cu 450 de angajati in doar doi ani.

1900: Julius Maggi isi inregistreaza marca
MAGGI-1990-semnatura

Julius Maggi si-a inregistrat semnatura si variatiile numelui sau in mai multe tari. ln Elvetia, el a protejat nu mai putin de 18 variatii diferite ale numelui sau, de la Magi la Magique, pentru a indeparta potentialii imitatori.

1908: Cubul magic pentru supe si sosuri
MAGGI-Bouillon.jpg

Apare Cubul MAGGI sau cubul bouillon. ln unele tari, acest produs incepe sa fie atat de popular incat devine parte din bucataria locala. In jurul anului 1910, un cub de supa e de aproximativ 30 ori mai ieftin decat un kg de carne pentru supa. Modul de a gandi al antreprenorului e neobisnuit pentru aceasta vreme - Julius Maggi a dorit mereu ce e mai bun nu doar pentru consumatorii sai, ci si pentru angajatii sai. Iata de ce Maggi a infiintat cantine, asigurari de sanatate si case de vacanta pentru angajatii sai.

1912: Ramas bun, Julius Maggi

Julius Maggi moare la 66 ani. Dupa disparitia lui, societatea s-a transformat intr-un holding numit Allgemeine Maggi-Gesellschaft. Aceasta etapa a fost una dintre cele mai importante din istoria companiei.

1954: Se lanseaza MAGGI Fondor

Se lanseaza MAGGI Fondor, un condiment pudra foarte usor de folosit, cunoscut inainte doar sub forma de cub. Acesta devine de acum disponibil intr-un recipient nou si usor de folosit.

1958: Produse gata in cateva minute

MAGGI-overtime.

MAGGI intra in lumea bucatariei asiatice si incepe sa creeze produse gata in cateva minute: primul produs instant de ravioli cu ou la conserva. Produsul este urmat de taitei si alte preparate specifice, astfel devenind masa favorita a mii de studenti.

1974: Se naste gama MAGGI Fix
MAGGI-Gulasch

Gulas Fix este primul produs MAGGI Fix lansat vreodata. Aceste produse imbina secretele retetei de gulas si prepararea simpla si sigura cu diverse variatiuni de reteta.

1979: Supiera 5-minute
MAGGI-5minutes

O masa calda in doar cinci minute - iar asta fara a mai murdari vesela. Visul devine posibil cu supiera 5-minute. De acum inainte, tot ce trebuie sa faci este sa deschizi capacul, sa adaugi apa fierbinte in pahar si sa astepti 5 minute pentru a te bucura de o masa calda si delicioasa.

2007: Clasicul condiment lichid MAGGI implineste 120 ani
MAGGI-Wurze

Condimentul lichid MAGGI este deja pe piata de 120 ani. Popularitatea produsului ramane imbatabila dar reteta ramane secreta in interiorul companiei.

2010: Gateste suculent

"Gateste suculent" este motto-ul altei inovatii: cu punga MAGGI pentru cuptor, mancarurile din carne sunt mai usor de preparat ca niciodata.

2013: MAGGI si reforma calitatii

Noua Initiativa a Calitatii MAGGI incepe iar aceasta se reflecta in 150 de retete imbunatatite, implementate in vara anului 2015. Multe dintre acestea au devenit si mai indragite de consumatori.

2016: Relansarea sosurilor si introducerea gamei MAGGI Fix

Fara potentatori de arome in sosurile de baza si premium, introducerea listelor de ingrediente usor de inteles si lansarea ambalajelor moderne cu sfaturi pentru gatit - MAGGI devine din ce in ce mai bun. Iar prin noile game Fix&Fresh, MAGGI starneste copiilor pofta de legume.

MAGGI azi

Astazi, dupa mai bine de 100 ani, 4.600 de portii de mancare pe secunda sunt pregatite cu produsele MAGGI la nivel mondial.

MAGGI in Romania
1995
maggi-romania-1995

Brandul MAGGI a fost introdus prima oara pe piata romaneasca in 1995, de catre Nestlé Romania. Acesta este momentul in care MAGGI a devenit partenerul nostru in bucatarie, pentru cele mai placute retete, savurate alaturi de cei dragi.

2002
maggi-secretul-gustului

Apare MAGGI Secretul Gustului, condimentul universal care da un plus de savoare mancarurilor. MAGGI Secretul Gustului a ajuns produsul-vedeta din gama MAGGI si un ajutor de nadejde pentru toate gospodinele.

2011
maggi-fidelicios

Apare MAGGI Fidelicios, produsul delicios care vine in ajutorul oricui ii este foame si vrea sa gateasca rapid si simplu pentru cei dragi.

2017

maggi-supe

Schimbare de reteta pentru Supele MAGGI. Noua reteta contine doar ingrediente pe care le folosesti si recunosti din propria bucatarie: legume deshidratate, condimente, mirodenii si sare.

2018
maggi-ideea-zilei

Schimbare de reteta pentru MAGGI Ideea Zilei. Noua reteta pentru MAGGI Ideea Zilei iti aduce laolalta toate ingredientele pe care le cunosti si le-ai fi ales pentru retete de-a dreptul delicioase! Paste Bolognese, Milanese, Carbonara sau Quattro Formaggi - acum ii poti bucura pe cei dragi tie cu o mancare rapida si sanatoasa.

 

magic-asia

Lansarea MAGGI Magic Asia. Poti experimenta gustul magic al Asiei cu aceasta gustare rapida in 3 variante: cu Pui, Curry sau Chili.

2019
maggi-felul

Lansarea MAGGI Felul Doi. MAGGI Felul Doi este facut din ingrediente naturale pe care le stii deja si le iubesti, nu contine adaos de conservanti, nu are adaos de coloranti si este potrivit pentru vegetarieni. Astfel vei obtine o mancare simpla si buna ce ii va aduce pe toti cei dragi in jurul mesei.

2020
maggi-5 min

Lansarea MAGGI 5 minute. Un produs ideal atunci cand esti pe fuga. Poate fi savurat in vacante, pe drum, la birou sau chiar si acasa.