Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Risotto de primavara
35 min
Intermediar
Adaugă recipe
Înapoi
24 12.2g / 24%
62 69g / 62%
14 15.7g / 14%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Risotto de primavara

(0)
35 Min
Intermediar
Cauti o reteta de garnitura mai speciala? Esti unde trebuie! Incearca reteta de risotto cu sparanghel, praz si mazare. O poti pregati pentru familie sau prieteni si o puteti servi impreuna la cina sau la pranz. De asemenea, poti integra aceasta mancare intr-un meniu festiv cu specific italian. Din punct de vedere nutritional, orezul asigura aportul de carbohidrati, pe cand legumele pe cel de fibre, vitamine si minerale. Pe cat de simplu de preparat este aceasta reteta de risotto de primavara, pe atat de sofisticat este gustul sau. Cremos, aromat si cu o textura deosebit de bogata, aceasta varianta de risotto va satisface chiar si cele mai pretentioase preferinte. Condimentele din lista de ingrediente joaca un rol esential, deoarece ele sunt cele care completeaza gustul final si scot din anonimat reteta. Urmeaza indeaproape pasii de preparare si suprinde-i pe cei dragi cu un risotto asa cum este servit si la restaurant.

Ingrediente

4 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 4 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Sparanghel, crud
4  cani
Apa
30  g
Unt
70  g
Praz
300  g
Orez
50  ml
Vin la alegere
1  lingurita
MAGGI Felul Doi Legume
80  g
Mazare boabe
1  lingurita
Coaja de lamaie, cruda
1  lingurita
Cimbru uscat
80  g
Parmezan

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
69.02 g
Energie
462 kcal
grăsimi
12.28 g
Proteină
15.76 g
Informatie per portie

Instructiuni

35 Minutes
  • Etapa 1

    5 Min
    Se taie sparanghelul in bucati de 1 cm, se pune intr-o tigaie in care a fost pus in prealabil apa si se lasa la fiert pentru 5 minute, apoi se scot din apa.
  • Etapa 2

    5 Min
    Untul se topeste intr-o tigaie la o temperatura medie, apoi se pune prazul la calit timp de 2 minute, amestecand ocazional.
  • Etapa 3

    5 Min
    Se adauga apoi orezul si se lasa la gatit timp de 4 minute, amestecand constant.
  • Etapa 4

    5 Min
    Se amesteca apa ramasa de la sparanghel, vinul si MAGGI Felul Doi Legume. Se adauga treptat peste orez cate un sfert de cana.
  • Etapa 5

    12 Min
    Se adauga bucatile de sparanghel, mazarea, coaja de lamaie si cimbru, apoi se lasa pe foc pentru inca 7-10 minute pana cand sparanghelul si orezul s-au gatit.
  • Etapa 6

    3 Min
    Se ia de pe foc si se adauga parmezan ras peste intreaga compozitie.
Risotto de primavara

Etapa 1 de 6

Se taie sparanghelul in bucati de 1 cm, se pune intr-o tigaie in care a fost pus in prealabil apa si se lasa la fiert pentru 5 minute, apoi se scot din apa.

Risotto de primavara

Etapa 2 de 6

Untul se topeste intr-o tigaie la o temperatura medie, apoi se pune prazul la calit timp de 2 minute, amestecand ocazional.

Risotto de primavara

Etapa 3 de 6

Se adauga apoi orezul si se lasa la gatit timp de 4 minute, amestecand constant.

Risotto de primavara

Etapa 4 de 6

Se amesteca apa ramasa de la sparanghel, vinul si MAGGI Felul Doi Legume. Se adauga treptat peste orez cate un sfert de cana.

Risotto de primavara

Etapa 5 de 6

Se adauga bucatile de sparanghel, mazarea, coaja de lamaie si cimbru, apoi se lasa pe foc pentru inca 7-10 minute pana cand sparanghelul si orezul s-au gatit.

Risotto de primavara

Etapa 6 de 6

Se ia de pe foc si se adauga parmezan ras peste intreaga compozitie.

Reteta in format PDF