Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Risotto de primavara
Cumpără acum

Risotto de primavara

(0)
35 Min
Intermediar
Cumpără acum
Cauti o reteta de garnitura mai speciala? Esti unde trebuie! Incearca reteta de risotto cu sparanghel, praz si mazare. O poti pregati pentru familie sau prieteni si o puteti servi impreuna la cina sau la pranz. De asemenea, poti integra aceasta mancare intr-un meniu festiv cu specific italian. Din punct de vedere nutritional, orezul asigura aportul de carbohidrati, pe cand legumele pe cel de fibre, vitamine si minerale. Pe cat de simplu de preparat este aceasta reteta de risotto de primavara, pe atat de sofisticat este gustul sau. Cremos, aromat si cu o textura deosebit de bogata, aceasta varianta de risotto va satisface chiar si cele mai pretentioase preferinte. Condimentele din lista de ingrediente joaca un rol esential, deoarece ele sunt cele care completeaza gustul final si scot din anonimat reteta. Urmeaza indeaproape pasii de preparare si suprinde-i pe cei dragi cu un risotto asa cum este servit si la restaurant.

Ingrediente

4 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 4 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Sparanghel, crud
4  cani
Apa
30  g
Unt
70  g
Praz
300  g
Orez
50  ml
Vin la alegere
1  lingurita
MAGGI Felul Doi Legume
80  g
Mazare boabe
1  lingurita
Coaja de lamaie, cruda
1  lingurita
Cimbru uscat
80  g
Parmezan
copiaza

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
69 g
Energie
462 kcal
grăsimi
12.3 g
Proteină
15.8 g
Informatie per portie

Instructiuni

35 Minutes
  • Etapa 1

    5 Min
    Se taie sparanghelul in bucati de 1 cm, se pune intr-o tigaie in care a fost pus in prealabil apa si se lasa la fiert pentru 5 minute, apoi se scot din apa.
  • Etapa 2

    5 Min
    Untul se topeste intr-o tigaie la o temperatura medie, apoi se pune prazul la calit timp de 2 minute, amestecand ocazional.
  • Etapa 3

    5 Min
    Se adauga apoi orezul si se lasa la gatit timp de 4 minute, amestecand constant.
  • Etapa 4

    5 Min
    Se amesteca apa ramasa de la sparanghel, vinul si MAGGI Felul Doi Legume. Se adauga treptat peste orez cate un sfert de cana.
  • Etapa 5

    12 Min
    Se adauga bucatile de sparanghel, mazarea, coaja de lamaie si cimbru, apoi se lasa pe foc pentru inca 7-10 minute pana cand sparanghelul si orezul s-au gatit.
  • Etapa 6

    3 Min
    Se ia de pe foc si se adauga parmezan ras peste intreaga compozitie.
Risotto de primavara

Etapa 1 de 6

Se taie sparanghelul in bucati de 1 cm, se pune intr-o tigaie in care a fost pus in prealabil apa si se lasa la fiert pentru 5 minute, apoi se scot din apa.

Risotto de primavara

Etapa 2 de 6

Untul se topeste intr-o tigaie la o temperatura medie, apoi se pune prazul la calit timp de 2 minute, amestecand ocazional.

Risotto de primavara

Etapa 3 de 6

Se adauga apoi orezul si se lasa la gatit timp de 4 minute, amestecand constant.

Risotto de primavara

Etapa 4 de 6

Se amesteca apa ramasa de la sparanghel, vinul si MAGGI Felul Doi Legume. Se adauga treptat peste orez cate un sfert de cana.

Risotto de primavara

Etapa 5 de 6

Se adauga bucatile de sparanghel, mazarea, coaja de lamaie si cimbru, apoi se lasa pe foc pentru inca 7-10 minute pana cand sparanghelul si orezul s-au gatit.

Risotto de primavara

Etapa 6 de 6

Se ia de pe foc si se adauga parmezan ras peste intreaga compozitie.

Reteta in format PDF

Distribuie către prieteni

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
Would you recommend this item?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
2 + 15 =
Vă rugăm să completați câmpul captcha

Descopera mai multe

  • Alte
  • Brânză
  • Cina
  • Continut scazut de zahar
  • european
  • Fel principal
  • Feluri de mâncare din orez
  • Garnitura
  • Gătit în ghiveci
  • Italian
  • legumele
  • Mesa in familie
  • Porție de legume/fructe
  • Pranz
  • Primavara
  • Restaurant
  • Sparanghel
  • Sport
  • Sursa de proteine
  • Zilele saptamanii

Mai multe retete care te pot interesa

Vizualizează mai multe rețete

  • Risotto cu piept de pui

    Risotto cu piept de pui

    49 Min Intermediar
  • Risotto cu ciuperci

    Risotto cu ciuperci

    38 Min Uşor
  • Risotto cu ciuperci

    Risotto cu ciuperci

    45 Min Uşor
  • Risotto cu pui si ciuperci​

    Risotto cu pui si ciuperci​

    27 Min Uşor

Vizualizează mai multe rețete

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL