Porc in sos dulce-acrisor

bookmark_borderFel principal people4 access_time30 - 60 minute Greu
Masa de Craciun e tot timpul un motiv de sarbatoare. Anul acesta incearca o piesa de rezistenta neasteptata: mancarea de porc in sos dulce-acrisor.

Ingrediente

  • 600g carne de porc
  • 6 linguri sos de soia
  • 4 linguri otet balsamic
  • 1 ardei iute
  • 2 conserve ananas
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 300ml apa
  • 1 MAGGI Cub Afumatura
  • 6 linguri ketchup
  • 1 lingura paste de tomate
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura amidon de porumb, optional
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

  1. Se taie carnea de porc in fasii de cca 2cm latime.

  2. Se amesteca sosul de soia cu otetul balsamic.

  3. Se pune la marinat carnea de porc cu 1/2 amestec de sos de soia pentru aprox. 30 minute.

  4. Se curata ardeiul iute de seminte si se marunteste bine.

  5. Se scurg conservele de ananas dar se pastreaza 10 linguri de suc de ananas. Rondelele de ananas se taie in patru.

  6. Se scoate carnea de porc din marinada, se scurge bine de sos si se prajeste pe ambele parti in ulei incins in prealabil intr-o tigaie adanca. Se transfera pe o farfurie.

  7. In uleiul ramas, se transfera legumele tocate marunt sau feliate - ceapa, ardeiul iute, ananasul si ardeiul gras - si se calesc.

  8. Se adauga restul de amestec de sos de soia, supa pregatita in prealabil din apa si MAGGI Cub Afumatura, ketchup-ul, pasta de tomate, mierea si sucul de ananas si se lasa la fiert, neacoperit, la foc mic, pentru 5 minute.

  9. Optional, daca se doreste sosul mai gros, se adauga amidon.

  10. Se adauga carnea in tigaie si se mai fierbe 5 minute.

  11. Se condimenteaza dupa gust cu piper si sare.

  12. Se stinge focul si se presare deasupra patrunjel tocat.

Serveste cu garnitura de orez alb.

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta