Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Miel la cuptor cu vin rosu
Miel la cuptor cu vin rosu
460 min
Intermediar
Adaugă recipe
Înapoi
45 16.6g / 45%
14 12.5g / 14%
41 34.2g / 41%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Miel la cuptor cu vin rosu

(0)
460 Min
Intermediar

Ingrediente

12 portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 12 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Carne de miel
300  g
Ceapa
5  frunze
Dafin
0.5  lingurita
Piper negru boabe
1  lingurita
Cimbru uscat
3  g
Sare
600  ml
Vin rosu
2  l
Apa plata
10  g
MAGGI Felul Doi Legume
5  g
Rozmarin uscat
4  catei
Usturoi
30  ml
Ulei de masline
20  g
Mustar
500  g
Cartofi
60  g
Morcov
15  g
Piper verde boabe

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
12.59 g
Energie
371.91 kcal
grăsimi
16.62 g
Proteină
34.27 g
Informatie per portie

Instructiuni

460 Minutes
  • Etapa 1

    15 Min
    Se pune carnea de miel spalata bine si portionata intr-un bol impreuna cu 1/2 ceapa taiata in bucati mari, foile de dafin, boabele de piper negru, cimbru uscat, 1 lingurita sare si vinul.
  • Etapa 2

    240 Min
    Se amesteca totul cu mainile, se acopera si se lasa 4-5 ore la marinat.
  • Etapa 3

    120 Min
    Se muta carnea cu tot cu marinata intr-o cratita, se mai completeaza cu apa cat sa acopere carnea bine, se adauga MAGGI Felul Doi Legume si se fierbe la foc mic timp de 2 ore.
  • Etapa 4

    2 Min
    Intre timp, intr-un bol se face o marinata din piper verde, rozmarin, usturoi si 2 linguri ulei de masline si mustar.
  • Etapa 5

    15 Min
    Cartofii noi se curata de coaja cu o perie pentru legume. Daca sunt mici, se lasa intregi. Se amesteca impreuna cu morcovul taiat rondele, restul de ceapa taiata felii si lingura de ulei ramasa.
  • Etapa 6

    5 Min
    Intr-o tava adanca se aranjeaza bucatile de carne unse bine cu marinada de mustar. Alaturi se pun legumele.
  • Etapa 7

    60 Min
    Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 1 ora.
  • Etapa 8

    1 Min
    Dupa 1/2 ora se scoate folia de aluminiu.
  • Etapa 9

    2 Min
    Cand carnea este rumenita, iar legumele sunt moi si fragede, se poate servi.
Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 1 de 9

Se pune carnea de miel spalata bine si portionata intr-un bol impreuna cu 1/2 ceapa taiata in bucati mari, foile de dafin, boabele de piper negru, cimbru uscat, 1 lingurita sare si vinul.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 2 de 9

Se amesteca totul cu mainile, se acopera si se lasa 4-5 ore la marinat.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 3 de 9

Se muta carnea cu tot cu marinata intr-o cratita, se mai completeaza cu apa cat sa acopere carnea bine, se adauga MAGGI Felul Doi Legume si se fierbe la foc mic timp de 2 ore.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 4 de 9

Intre timp, intr-un bol se face o marinata din piper verde, rozmarin, usturoi si 2 linguri ulei de masline si mustar.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 5 de 9

Cartofii noi se curata de coaja cu o perie pentru legume. Daca sunt mici, se lasa intregi. Se amesteca impreuna cu morcovul taiat rondele, restul de ceapa taiata felii si lingura de ulei ramasa.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 6 de 9

Intr-o tava adanca se aranjeaza bucatile de carne unse bine cu marinada de mustar. Alaturi se pun legumele.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 7 de 9

Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 1 ora.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 8 de 9

Dupa 1/2 ora se scoate folia de aluminiu.

Miel la cuptor cu vin rosu

Etapa 9 de 9

Cand carnea este rumenita, iar legumele sunt moi si fragede, se poate servi.

Reteta in format PDF