Miel la cuptor cu vin rosu

Maggi info popup felul doi

Descopera noul MAGGI Felul Doi

Descopera
bookmark_borderFelul Doi people4 access_time<60min Mediu
Cu totii iubim mielul si nu numai in preajma Pastelui. Iata o reteta extrem de delicioasa!

Ingrediente

  • 2kg carne de miel
  • 3 cepe
  • 5 frunze de dafin
  • 5 boabe piper negru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 pahare vin rosu
  • 2l apa
  • 10g MAGGI Felul Doi Legume
  • 15 boabe piper verde
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mustar
  • 1/2kg cartofi noi
  • 1 morcov mare

Mod de preparare

  1. Se pune carnea de miel spalata bine si portionata intr-un bol impreuna cu 1/2 ceapa taiata in bucati mari, foile de dafin, boabele de piper negru, cimbru uscat, 1 lingurita sare si vinul. 

  2. Se amesteca totul cu mainile, se acopera si se lasa 4-5 ore la marinat.

  3. Se muta carnea cu tot cu marinata intr-o cratita, se mai completeaza cu apa cat sa acopere carnea bine, se adauga MAGGI Felul Doi Legume si se fierbe la foc mic timp de 2 ore.

  4. Intre timp, intr-un bol se face o marinata din piper verde, rozmarin, usturoi si 2 linguri ulei de masline si mustar.

  5. Cartofii noi se curata de coaja cu o perie pentru legume. Daca sunt mici, se lasa intregi. Se amesteca impreuna cu morcovul taiat rondele, restul de ceapa taiata felii si lingura de ulei ramasa.

  6. Intr-o tava adanca se aranjeaza bucatile de carne unse bine cu marinada de mustar. Alaturi se pun legumele. 

  7. Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 1 ora. 

  8. Dupa 1/2 ora se scoate folia de aluminiu. 

  9. Cand carnea este rumenita, iar legumele sunt moi si fragede, se poate servi.

Incearca reteta impreuna cu legumele coapte sau alaturi de o salata de cruditati.

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta