Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Friptura de berbecut
372 min
Intermediar
Adaugă recipe
Înapoi
57 26.6g / 57%
2 2.4g / 2%
41 43.7g / 41%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips

Tip 1

Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Friptura de berbecut

(1)
372 Min
Intermediar
Suculenta si cu un gust unic, friptura de berbecut este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Pentru a te bucura de o astfel de friptura asa cum se cuvine, este esential sa o prepari corespunzator, adica in tihna cu toata atentia cuvenita detaliilor. Reteta de friptura de berbecut este, intr-adevar, mai migaloasa in comparatie cu prepararea altor fripturi, insa procesul de pregatire si durata totala de pregatire a acesteia merita toata asteptarea! La final, dupa ce o vei scoate din cuptor, vei avea parte de un rasfat culinar cu totul si cu totul special, iar bucuria va fi si mai mare daca vei servi masa in compania familiei si a prietenilor dragi, cu care, poate, nu te-ai mai intalnit de ceva vreme. Asadar, daca esti in cautarea unei retete de fripturi cu un gust deosebit, pentru un pranz delicios, reteta de friptura de berbecut ar putea fi raspunsul cautarilor tale.

Ingrediente

14 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 14 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  kg
Berbecut
1  l
Vin rosu
2  frunze
Dafin
0.5  lingurita
Piper negru
250  ml
Apa
6  catei
Usturoi
20  g
MAGGI Felul Doi Legume

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
2.44 g
Energie
478.66 kcal
grăsimi
26.62 g
Proteină
43.74 g
Informatie per portie

Instructiuni

372 Minutes
  • Etapa 1

    240 Min
    Se ia carnea de berbecut, se spala bine si se tine la marinat cam 4 ore.
  • Etapa 2

    7 Min
    Marinata se face amestecand 800 ml vin rosu, foile de dafin, piperul si apa.
  • Etapa 3

    5 Min
    Dupa ce a fost tinut la bait la frigider, se scoate si se pune in tava la cuptor cu usturoi, MAGGI Felul Doi Legume si marinata.
  • Etapa 4

    120 Min
    Se tine 2 ore la 180 grade Celsius, acoperit in cuptor. Inainte de a stinge focul se adauga restul de vin rosu.
Friptura de berbecut

Etapa 1 de 4

Se ia carnea de berbecut, se spala bine si se tine la marinat cam 4 ore.

Friptura de berbecut

Etapa 2 de 4

Marinata se face amestecand 800 ml vin rosu, foile de dafin, piperul si apa.

Friptura de berbecut

Etapa 3 de 4

Dupa ce a fost tinut la bait la frigider, se scoate si se pune in tava la cuptor cu usturoi, MAGGI Felul Doi Legume si marinata.

Friptura de berbecut

Etapa 4 de 4

Se tine 2 ore la 180 grade Celsius, acoperit in cuptor. Inainte de a stinge focul se adauga restul de vin rosu.

Reteta in format PDF