Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Echilibreaza-ti masa
My Menu IQ™ va ajuta sa selectati un meniu echilibrat din punct de vedere nutritional pe o scara de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Borș roșu din suc de sfeclă roșie
Cascaval la capac
28 min
Uşor
Adaugă recipe
Înapoi
50 17.3g / 50%
32 24.8g / 32%
18 14.8g / 18%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Mare echilibru (70 - 100)

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips

Tip 1

Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Cascaval la capac

(0)
28 Min
Uşor
Cu totii stim ce este cascavalul: un tip de branza, care se face din lapte de vaca sau de oaie. Il mancam la micul dejun, sau preparam cu el sandvisuri pentru gustarea de la scoala sau de la birou. Il mancam cu rosii, castravete sau chiar gol. Dar te-ai intrebat vreodata de unde vine cascavalul? Desi astazi il gasim raspandit peste tot in Balcani, cascavalul vine din Sicilia (Italia). Numele original era Caciocavallo („branza calare”), asta inseamna ca la inceput cascavalul era facut din carne de iapa. Pe meleagurile noastre se consuma inca de prin secolul al XIV-lea. Era tipul de branza preferat, pentru ca putea fi pastrat mai mult decat altele. Daca a rezistat pana in zilele noastre inseamna ca este un aliment care are si un gust deosebit. Il gasim in diverse forme, cu gusturi si arome diferite. Reteta cascaval la capac este cea mai simpla reteta de aperitive. Si pe deasupra este si foarte gustoasa.
The author of the recipe is : -

Ingrediente

4 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 4 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Cascaval
20  g
Unt
200  g
Lapte
60  g
Faina de grau
60  g
Pesmet

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
24.85 g
Energie
317.75 kcal
grăsimi
17.3 g
Proteină
14.87 g
Informatie per portie

Instructiuni

28 Minutes
  • Etapa 1

    3 Min
    Cascavalul se taie in felii groase de 1,5 cm care se inmoaie in lapte.
  • Etapa 2

    5 Min
    Feliile se trec prin faina si pesmet, operatiunea repetandu-se pana la obtinerea unui invelis uniform al cascavalului.
  • Etapa 3

    10 Min
    Se pune pe foc o tigaie cu diametrul mic, se incinge bine, se adauga untul si feliile de cascaval, se adauga MAGGI Secretul Gustului Legume, se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca.
  • Etapa 4

    10 Min
    Dupa aproximativ 2-3 minute se intorc cu un cutit si se prajesc si pe partea cealalta.
Cascaval la capac

Etapa 1 de 4

Cascavalul se taie in felii groase de 1,5 cm care se inmoaie in lapte.

Cascaval la capac

Etapa 2 de 4

Feliile se trec prin faina si pesmet, operatiunea repetandu-se pana la obtinerea unui invelis uniform al cascavalului.

Cascaval la capac

Etapa 3 de 4

Se pune pe foc o tigaie cu diametrul mic, se incinge bine, se adauga untul si feliile de cascaval, se adauga MAGGI Secretul Gustului Legume, se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca.

Cascaval la capac

Etapa 4 de 4

Dupa aproximativ 2-3 minute se intorc cu un cutit si se prajesc si pe partea cealalta.

Reteta in format PDF