Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

  • 1+½kg de carne de miel
  • 4 bucati de cartofi
  • 4 bucati de usturoi
  • 2 linguri de ulei (untura de porc)
  • sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de MAGGI Secretul Gustului Intensavor Legume
  • 1 salata verde
  • 1 bucata de ceapa verde
  • 1 lingura rasa de boia dulce de ardei
  • 2 linguri de mustar clasic

Autor:

Metoda de preparare: cuptor

Dificultate: medie

Numar de portii: 6

Specific: englezesc, romanesc

Valori nutritionale: 1000 kcal/portie

Ocazii speciale: Paste, picnic / aer liber

Mod de preparare

Autentificarea este obligatorie pentru a putea vota.

  1. Pentru friptura, partea cea mai buna este piciorul din spate pana in zona rinichilor.
  2. Carnea uscata se parleste la flacara pentru a se arde firele de par.
  3. Osul se sparge cu satirul in 2-3 locuri ca sa se poata arde carnea in bucati atunci cand este fripta.
  4. Carnea de miel scade substantial la fript, impreuna cu osul isi va pastra mai bine forma.
  5. Bucata de carne se aseaza intr-o tava sau cratita, potrivita marimii ei, pentru a nu ramane loc liber in jur (altfel se va arde sosul). Se presara un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce de ardei (care se intinde cu mana la suprafata) pentru a se rumeni frumos, apoi se unge bine cu untura de porc sau cu untdelemn.
  6. Tava se introduce in cuptorul bine incins unde se lasa circa 20 minute pana la o rumenire usoara, apoi se presara cu putina sare fina si se adauga direct in tava 3-4 linguri de apa pentru a favoriza crearea unui sos
  7. Din cand in cand carnea se intoarce, pentru a se rumeni uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava care se completeaza cu apa (atat cat este necesar pentru a nu se arde)
  8. Dupa ce s-a rumenit putin carnea se acopera pentru a-si pastra suculenta.
  9. Timpul de preparare este de aproximativ 1 1/2 ora
  10. Cand este gata se adauga in sos 3-4 catei de usturoi taiati in felii, iar cu acest sos se stropeste bine friptura, astfel usturoiul ofera o aroma intensa fripturii.
  11. Se serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa verde si salata verde
  12. Pentru masa pascala, dar mai ales pentru o friptura generoasa de miel la cuptor recomandarea, in privinta bauturii, ar fi sa incercati un vin rosu sec, cu structura buna, tanini fermi si gust agreabil (daca se poate ca aromele si gustul sa aminteasca de fructele de padure este cu atat mai bine: unele dintre cele mai bune retete de miel merg mana in mana cu sosurile de fructe de padure).

Pofta buna!
Nu uita sa servesti alaturi de cei dragi!

Friptura de miel la cuptor

Autentificarea este obligatorie pentru a putea adauga un comentariu.

Comentarii

Mancare de limba Frigarui de pui cu porumb