Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Sfaturi pentru selectarea legumelor proaspete

Sfaturi pentru selectarea legumelor proaspete

Iată câteva sfaturi simple pentru a vă ajuta să alegeți legume în stare excelentă.

Sparanghel

Căutați tulpini drepte, de culoare verde strălucitor, cu vârfuri rigide, verificați dacă tulpinile nu sunt dure și lemnoase.

Avocado

Avoсado sunt gata de mâncat atunci când coaja lor este închisă la culoare și cedează o presiune ușoară până la desfacere.

Sfeclă

Alegeți sfecla roșie fermă și atașată de tulpini roșii și vârfuri verzi proaspete. Sfecla roșie fără vârfurile lor este de obicei mai veche, prin urmare utilizați-o cât mai curând posibil.

Brocoli

Capetele ar trebui să fie bine înmugurite și de culoare verde închis, pentru a evita tulpinile foarte groase.

Morcovi

Căutați morcovi fermi, cu pielea relativ netedă. Evitați morcovii groși, deoarece aceștia au adesea centre dure. Mai bine să cumpărați proaspete decât să fie pre-ambalate, deoarece acestea pot transpira uneori.

Castraveți

Căutați castraveți fără pată, de culoare verde închis, cu o atingere fermă.

Țelină

Ar trebui să fie fermă și de culoare verde deschis, fără urme sau decolorare.

Vânătă

Alegeți vinetele care au o piele netedă și nu prezintă pete moi sau decolorare

Usturoi

Căutați căței plini și fermi, care sunt complet înveliți de acoperirea lor asemănătoare țesutului. Evitați cei care au muguri verzi și au semne de rumenire.

Praz

Căutați prazul care are frunze verzi închise și tulpini albe. Frunzele care au pete galbene și maronii sunt de obicei prea coapte

Ciuperci

Căutați ciuperci  care nu conțin urme. Ciupercile proaspete nu sunt ridate.

Cartofi

Alegeți cartofi fermi care nu conțin vânătăi și crăpături.

Ceapă

Alegeți ceapa brună fermă, care este încă învelită de piele, fără muguri verzi sau subțire.

Capsicum roșu

Alegeți capsicum roșu care are pielea groasă și netedă, fără pete moi sau decolorare.

Spanac

Alegeți spanacul  verde vibrant, fără semne de îngălbenire, subțire sau ofilire.

Cartofi dulci

Alegeți cartofii dulci care nu au fisuri sau pete moi.

Dovlecel

Alegeți dovleceii care au pielea fermă, de culoare verde închis. Dovleceii vechi sunt moi și încrețite.

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL