Cum alegi un avocado?
Primul indicator ca sa iti dai seama daca un avocado este copt sau fresh este culoarea cojii. Fructele de avocado care au culoarea verde crud, deschis, sunt proaspete, in timp ce fructele coapte sunt verde inchis, uneori chiar mov inchis spre negru. De asemenea, este bine sa verifici fructele sa nu fie lovite.
Totusi culoarea unui avocado te poate insela uneori de aceea cel mai bine este sa il iei in mana si sa il strangi usor. Daca fructul este tare atunci avocado este fresh. In schimb asta nu te poate opri sa il cumperi, poti sa cumperi un avocado fresh si sa il lasi sa se coace. Important este sa il cumperi cu 4-5 zile inaintea momentului in care vrei sa il servesti.
Cum faci avocado sa se coaca mai repede?
Exista mai multe modalitati prin care poti sa grabesti procesul de coacere al unui avocado:
Cum consumi un avocado copt?
Daca avocado este aproape moale, iar culoarea cojii este verde inchis inseamna ca il poti consuma in 1-2 zile. Daca totusi il preferi tare iti recomandam sa il pui in salate.
Cum opresti procesul de coacere al unui avocado?
Se poate intampla ca avocado sa fie gata copt, dar tu sa vrei sa il consumi abia peste cateva zile. Atunci cel mai bine este sa il pui in frigider. Astfel procesul de coacere va fi putin intarziat.
De asemenea, daca ai o jumatate de avocado si vrei sa il folosesti peste cateva zile, cel mai bine este sa il invelesti in folie de plastic, sa storci putina lamaie peste (opreste oxidarea) si sa il pui in frigider.