Beneficiile morcovului
Cel mai cunoscut beneficiu al morcovului este continutul ridicat de vitamina A, care este un aliat pentru vedere. Pe langa aceasta, morcovul este o sursa de antioxidanti, fibre si beta-caroten, substanta care ii da culoarea specifica.
De asemenea, poti gasi fier, vitamina C si potasiu in morcovi.
Datorita acestor substante, morcovii pot imbunatati digestia si imunitatea. Mai mult, acestia sunt excelenti pentru circulatie si, in general, pentru sanatatea inimii.
De asemenea, exista nutrienti in morcovi ce te pot ajuta sa iti protejezi dantura impotriva bacteriilor si pot ajuta la remedierea unor probleme cu gingiile sau cu dintii.
Moduri de preparare
Morcovii sunt gustosi si foarte versatili, deoarece ii poti gati la cuptor, ii poti adauga la salate si sucuri sau ii poti folosi in anumite retete pentru deserturi, precum tortul de morcovi. De asemenea, morcovii sunt un ingrediente cheie pentru supe si tocane.
Morcov crud
Atunci cand iti doresti un suc de fructe si legume, poti combina morcovii cu aproape orice, insa una din cele mai delicioase combinatii este cea de morcov si mar! De asemenea, daca iti doresti mai multi nutrienti in salata si o textura inedita, poti taia cateva bucati de morcov julienne sau ii poti da prin razatoare.
Morcov gatit
Morcovii la cuptor pot fi o garnitura delicioasa atunci cand alegi combinatia potrivita. Dupa ce ai curatat cativa morcovi, pune-i pe foaie de copt intr-o tava si presara pe deasupra ulei de masline, miere, sare si piper. Dupa 40 de minute la 175°C, te vei bucura de un preparat delicios!
Serveste-i alaturi de carne de pui bine condimentata sau intr-o salata calda.
Morcovul in desert
Daca iti place gustul tortului de morcovi, insa preferi un desert mai simplu de facut, poti adauga morcov ras in briosele tale, alaturi de bucati de nuci sau stafide.