Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varza a la Cluj cu carne de porc

0
140 Min
Intermediar

Ingrediente

-
10 Portii
+

Acest fel de mâncare a fost optimizat 10 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate: Aici

1 kg
Varza
40 ml
Ulei de floarea soarelui
100 g
Ceapa
750 g
Carne tocata de porc
250 g
Orez
20 g
Pasta de tomate
400 g
Rosii la conserva
1 lingurita
Pasta de ardei iute
1 lingura
Boia dulce
1 lingurita
Cimbru uscat
1 lingurita
Busuioc uscat
1 lingurita
Chimen
20 g
MAGGI Secretul Gustului Legume
10 g
Sare
10 g
Piper negru
1 legatura
Marar
1 legatura
Patrunjel proaspat
200 g
Rosii
400 g
Smantana
300 g
Varza murata

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
Ingredientele sunt acum pe clipboard
.

Valoare nutritionala

Energie
471.81 kcal
Carbohidrați
37.79 g
Proteină
20.91 g
grăsimi
27.06 g
Informatie per portie
Hai sa gatim

Instructiuni

140 Minutes
Etapa 1
5 Min
Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.
Etapa 2
3 Min
Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.
Etapa 3
20 Min
Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.
Etapa 4
5 Min
Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.
Etapa 5
2 Min
Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.
Etapa 6
5 Min
Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.
Etapa 7
30 Min
Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.
Etapa 8
15 Min
Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.
Etapa 9
3 Min
Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.
Etapa 10
5 Min
Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.
Etapa 11
10 Min
Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.
Etapa 12
5 Min
Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.
Etapa 13
30 Min
Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.
Etapa 14
2 Min
Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.
Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 1 de 14

Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 2 de 14

Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 3 de 14

Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 4 de 14

Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 5 de 14

Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 6 de 14

Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 7 de 14

Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 8 de 14

Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 9 de 14

Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 10 de 14

Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 11 de 14

Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 12 de 14

Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 13 de 14

Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 14 de 14

Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.

Reteta in format PDF
Descarca
Distribuie către prieteni

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Multumim pentru evaluare!
Asteptam cu nerabdare evaluarea ta!

Deja ai evaluat aceasta reteta / produs

Apasa pe numarul de stele ca sa lasi un rating: cu cat este mai mare numarul, cu atat este mai buna evaluarea lasata.

Trimite
Asset 10

Comenteaza 0

0/4000
Te rugam sa introduci un nume de utilizator valid. Acesta trebuie sa contina 3-15 caractere. Sunt admise caracterele de la A la Z si de la 0 la 9.
Nume utilizator