Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Varza a la Cluj cu carne de porc
Cumpără acum

Varza a la Cluj cu carne de porc

(0)
140 Min
Intermediar
Cumpără acum
Varza a la Cluj e mancarea cea mai reconfortanta pe timp de iarna. Carnea, orezul, varza si condimentele se imbina atat de armonios incat nu poti sa refuzi un asa deliciu culinar.

Ingrediente

10 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 10 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Varza
40  ml
Ulei de floarea soarelui
100  g
Ceapa
700  g
Carne tocata de porc
250  g
Orez
20  g
Pasta de tomate
400  g
Rosii bucati la conserva
1  lingurita
Pasta de ardei iute
1  lingura
Boia dulce
1  lingurita
Cimbru uscat
1  lingurita
Busuioc uscat
1  lingurita
Chimen
25  g
MAGGI Secretul Gustului Legume
10  g
Piper negru
1  legatura
Marar
1  legatura
Patrunjel proaspat
200  g
Rosii
300  g
Smantana
300  g
Varza murata
copiaza

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
37.2 g
Energie
407 kcal
grăsimi
20.9 g
Proteină
19.7 g
Informatie per portie

Instructiuni

140 Minutes
  • Etapa 1

    5 Min
    Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.
  • Etapa 2

    3 Min
    Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.
  • Etapa 3

    20 Min
    Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.
  • Etapa 4

    5 Min
    Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.
  • Etapa 5

    2 Min
    Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.
  • Etapa 6

    5 Min
    Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.
  • Etapa 7

    30 Min
    Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.
  • Etapa 8

    15 Min
    Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.
  • Etapa 9

    3 Min
    Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.
  • Etapa 10

    5 Min
    Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.
  • Etapa 11

    10 Min
    Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.
  • Etapa 12

    5 Min
    Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.
  • Etapa 13

    30 Min
    Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.
  • Etapa 14

    2 Min
    Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.
Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 1 de 14

Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 2 de 14

Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 3 de 14

Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 4 de 14

Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 5 de 14

Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 6 de 14

Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 7 de 14

Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 8 de 14

Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 9 de 14

Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 10 de 14

Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 11 de 14

Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 12 de 14

Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 13 de 14

Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 14 de 14

Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.

Reteta in format PDF

Distribuie către prieteni

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
Would you recommend this item?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
8 + 5 =
Vă rugăm să completați câmpul captcha

Descopera mai multe

  • Alte
  • Alte
  • Bază de lapte / cremă
  • Baza de tomate
  • Bucătărie caucaziană
  • Bufet
  • Buget-friendly
  • Castron
  • Cina
  • Cina
  • Continut scazut de zahar
  • Cutie de prânz pentru adulți
  • Din tigaie
  • european
  • Fel principal
  • Felul doi
  • Fierbere
  • Gustare
  • legumele
  • Local
  • Mesa in familie
  • Porc
  • Porție de legume/fructe
  • Pranz
  • Sursa de fibre
  • Sursa de proteine

Mai multe retete care te pot interesa

Vizualizează mai multe rețete

  • Varza calita cu usturoi

    Varza calita cu usturoi

    60 Min Intermediar
  • Varza calita cu orez

    Varza calita cu orez

    95 Min Intermediar
  • Varza cu carne de porc

    Varza cu carne de porc

    81 Min Intermediar
  • Salata de varza cu piept de pui

    Salata de varza cu piept de pui

    40 Min Uşor

Vizualizează mai multe rețete

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL