Varza a la Cluj cu carne de porc

bookmark_borderFel principal people10 access_time<60 minute Mediu
Varza a la Cluj e mancarea cea mai reconfortanta pe timp de iarna. Carnea, orezul, varza si condimentele se imbina atat de armonios incat nu poti sa refuzi un asa deliciu culinar.

Ingrediente

  • 1 varza alba medie
  • 300g varza murata
  • 40ml ulei
  • 2 cepe
  • 750g carne tocata de porc
  • 250g orez
  • 20g pasta de tomate
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita chimen macinat (optional)
  • 20g MAGGI Secretul Gustului Legume
  • sare, dupa preferinte
  • piper, dupa preferinte
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 rosii
  • 400g smantana

Mod de preparare

  1. Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.

  2. Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.

  3. Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.

  4. Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.

  5. Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.

  6. Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.

  7. Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.

  8. Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.

  9. Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.

  10. Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.

  11. Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.

  12. Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.

  13. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.

  14. Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.

Nimic mai simplu, mai gustos si mai aspectuos ca varza a la Cluj cu carne de porc in prag de Sarbatori cu MAGGI!

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta