Salata de vinete Baba Ganoush

bookmark_borderSalata people12 access_time<60 minute Foarte usor
Salata de vinete Baba Ganoush este escapada perfecta de la mancarurile mai corpolente specifice meselor de sarbatori. Alege sa o servesti seara cu prietenii cand simti ca ai prefera o gustare usoara.

Ingrediente

  • 1.8kg vinete
  • 120ml tahini (pasta de susan)
  • 120 ml suc proaspat de lamaie
  • 4-6 catei de usturoi
  • 2/4 lingurita chimen praf
  • 10g MAGGI Secretul Gustului Legume
  • piper, dupa gust
  • 1.5 legaturi patrunjel
  • 2 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

  1. Se incinge cuptorul la 220°C si se pregateste o tava incapatoare tapetata cu foaie de copt sau 2 rafturi grill.

  2. Se spala bine vinetele, se pun in tava de copt/pe grill in cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-45 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana se coc bine.

  3. In acest timp, intr-un bol, se combina pasta de susan (tahini) cu sucul proaspat de lamaie, usturoiul pisat, chimenul si MAGGI Secretul Gustului Legume.

  4. Se amesteca bine si se lasa deoparte la infuzat.

  5. Se scot vinetele coapte din cuptor, se curata de coaja, se elimina lichidul in exces, se ia miezul si se adauga in bolul cu sosul de tahini.

  6. Cu ajutorul unei furculite, se piseaza vinetele in sosul de tahini pana capata o textura cremoasa, omogena, dar care este in continuare texturata.

  7. Se lasa salata la racit pana atinge temperatura camerei.

  8. Se spala, taie si presara deasupra salatei patrunjelul proaspat.

  9. Se ia uleiul de masline si se stropeste salata pe deasupra.

Salata de vinete Baba Ganoush merge perfect cu turte calde, proaspat luate de pe plita sau alaturi de legume crude taiate tije. Pofta buna!

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta