Parjoale in sos de rosii

bookmark_borderFelul Doi people8 access_timePeste 60 minute Mediu
Incearca aceasta reteta de parjoale in sos de rosii si te poti mandri cu un preparat delicios, romanesc. Sau serveste-le alaturi de paste, in stil italian.

Ingrediente

Pentru parjoale:

  • 350g carne de vita
  • 250g carne de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe medii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 150g paine alba, fara coaja
  • 2 oua
  • MAGGI Felul Doi Legume
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri de ulei

 

Pentru sos:

Mod de preparare

  1. Pregateste carnea tocata: taie carnea in bucatele si adauga in masina de tocat alternativ carne de vita si porc, pentru ca ele sa se amestece.

  2. Taie marunt usturoiul, ceapa, patrunjelul si mararul.

  3. Faramiteaza painea, dupa ce ai inmuiat-o putin cu apa.

  4. Amesteca ingredientele pregatite mai sus intr-un bol mare: carnea, legumele si painea. Adauga ouale si MAGGI Felul Doi Legume, dupa gust. Recomandam 2.5g de produs pentru o portie de 250g.

  5. Amesteca ingredientele cu mainile pana formezi o pasta. Apoi ia cantitati mici si formeaza bilute de carne. Iti poti umezi mainile din cand in cand intr-un bol cu apa.

  6. Rostogoleste bilutele formate prin faina.

  7. Intr-o tigaie, incinge uleiul si adauga parjoalele. Lasa-le la prajit pana devin rumene pe toate partile.

  8. Dupa ce ai prajit parjoalele, lasa-le la scurs pe o farfurie, pe un prosop de hartie.

  9. Preincalzeste cuptorul la 180-200°C.

  10. Acum poti pregati sosul: intr-o oala mica incinge 2 linguri de ulei, adauga rosiile pasate, foaia de dafin, mierea, usturoiul taiat si MAGGI Felul Doi Legume.

  11. Amesteca totul si lasa sosul la fiert timp de 10 minute. Amesteca din cand in cand.

  12. Pentru urmatorul pas, pune parjoalele intr-un vas termorezistent, adauga sosul de rosii si acopera cu o folie de aluminiu. Pune totul la cuptor pentru 25-30 minute.

  13. Dupa 25-30 minute, inlatura folia de aluminiu si mai lasa la copt timp de 10 minute.

Iata o reteta numai buna pentru servit in familie, la pranz sau chiar la cina. Merge perfect cu o garnitura de voie buna!

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta