Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Ostropel de pui cu mamaliga
Cumpără acum

Ostropel de pui cu mamaliga

(0)
63 Min
Intermediar
Cumpără acum
Ostropelul de pui este un preparat traditional romanesc, care se serveste alaturi de gustoasa mamaliguta. Reteta de ostropel de pui cu mamaliga se remarca prin simplitate, rapiditate si, nu in ultimul rand, prin savoarea sa aparte. Si mai interesant este faptul ca acest preparat este gatit in bucatariile romanilor inca din a doua jumatate a anilor 1900. De atunci si pana in prezent, reteta de ostropel de pui cu mamaliga se numara printre preferatele acestui popor, dar si a strainilor care ne calca granitele. Poti incerca si tu acest fel de mancare acasa, insa pentru a o pregati trebuie sa tii cont de cateva mici secrete, pe care ti le vom dezvalui in continuare, nu inainte de a-ti prezenta lista de ingrediente! Este o reteta economica, rapida si deloc complicata, astfel ca o vei prepara usor chiar daca nu esti un maestru in tainele gatitului.

Ingrediente

4 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 4 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Carne de pui
100  ml
Vin
120  g
Ardei gras
170  g
Ceapa
500  g
Rosii
4  catei
Usturoi
1  legatura
Cimbru proaspat
1  frunza
Dafin
0.5  lingurita
Piper negru
2  linguri
Ulei de floarea soarelui
10  g
MAGGI Secretul Gustului Gaina
1  legatura
Patrunjel proaspat
copiaza

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
14.1 g
Energie
380.6 kcal
grăsimi
21.5 g
Proteină
28.1 g
Informatie per portie

Instructiuni

63 Minutes
  • Etapa 1

    14 Min
    Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati piper, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
  • Etapa 2

    10 Min
    Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
  • Etapa 3

    5 Min
    In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.
  • Etapa 4

    10 Min
    Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva, le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul si lasati sa fiarba pana scade sosul, cam 10 minute la foc mediu.
  • Etapa 5

    20 Min
    Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa, MAGGI Secretul Gustului Gaina, cateii de usturoi striviti si fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada, dar nu foarte mult.
  • Etapa 6

    4 Min
    Serviti cu mamaliguta si presarati cu patrunjel sau cu marar, in functie de preferinte.
Ostropel de pui cu mamaliga

Etapa 1 de 6

Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati piper, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Ostropel de pui cu mamaliga

Etapa 2 de 6

Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.

Ostropel de pui cu mamaliga

Etapa 3 de 6

In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.

Ostropel de pui cu mamaliga

Etapa 4 de 6

Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva, le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul si lasati sa fiarba pana scade sosul, cam 10 minute la foc mediu.

Ostropel de pui cu mamaliga

Etapa 5 de 6

Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa, MAGGI Secretul Gustului Gaina, cateii de usturoi striviti si fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada, dar nu foarte mult.

Ostropel de pui cu mamaliga

Etapa 6 de 6

Serviti cu mamaliguta si presarati cu patrunjel sau cu marar, in functie de preferinte.

Reteta in format PDF

Distribuie către prieteni

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
Would you recommend this item?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
1 + 16 =
Vă rugăm să completați câmpul captcha

Descopera mai multe

  • Baza de tomate
  • Bogat in proteine
  • braising
  • Cina
  • Cina
  • Continut scazut de zahar
  • Cu carne
  • Din tigaie
  • european
  • Fel principal
  • Felul doi
  • Gustare
  • International
  • legumele
  • Mâncăruri împletite
  • Porție de legume/fructe
  • Pranz
  • Pui
  • Sursa de proteine
  • Zilele saptamanii

Mai multe retete care te pot interesa

Vizualizează mai multe rețete

  • Ostropel de vita

    Ostropel de vita

    65 Min Intermediar

Vizualizează mai multe rețete

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL