Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Lasagna cu sos Bechamel
Cumpără acum

Lasagna cu sos Bechamel

(0)
80 Min
Intermediar
Cumpără acum
Daca iti place sosul Bechamel, poate ai vrea sa stii ca are origini de demult, dar nu se stie exact daca tine de bucataria franceza sau de cea italiana. Italienii sustin ca a fost exportat in Franta de Caterina de Medici. Pe de alta parte, a existat in Franta un marchiz Louis de Béchameil, un personaj aparte la curtea regala a lui Ludovic al XIV-lea. Singura problema este aceea ca marchizul nu era si bucatar. Sosul Bechamel poate fi pastrat la frigider 2-3 zile, inchis ermetic intr-un borcan sau un recipient acoperit. Pentru a redeveni pufos dupa ce l-ai tinut la frigider, il poti pune cateva minute in mixer si poti sa-i adaugi cateva picaturi de lapte pentru a-l fluidiza si mai bine. Indiferent de origini si de personajele istorice care l-au agreat, sosul Bechamel este usor de preparat si poate fi utilizat in combinatie cu diverse tipuri de paste, inclusiv lasagna. Tocmai de aceea, Reteta lasagna cu sos Bechamel poate fi o idee de mancare care ii va face pe toti ai casei fericiti.

Ingrediente

8 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 8 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Paste (foi de lasagna)
120  g
Parmezan
100  g
Unt
100  g
Faina de grau
1  l
Lapte
60  g
Ceapa
60  g
Morcov
500  g
Carne tocata de vita
50  ml
Vin rosu
250  g
Bulion
1.5  lingurite
Piper negru
100  g
Rosii
50  g
MAGGI Ideea Zilei Spaghete Bolognese
copiaza

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
42 g
Energie
475.3 kcal
grăsimi
20.1 g
Proteină
25.9 g
Informatie per portie

Instructiuni

80 Minutes
  • Etapa 1

    5 Min
    Pregateste sosul Bechamel. Topeste untul intr-o tigaie si apoi adauga faina si laptele cald.
  • Etapa 2

    25 Min
    Pregateste sosul Bolognese. Taie ceapa felii subtiri si morcovul rondele. Caleste legumele intr-o tigaie cu putin ulei. Adauga in tigaie, carnea tocata, vinul rosu si bulionul. Presara putin piper, dupa gust si amesteca cu o spatula de lemn. Adauga la acest mix un plic de MAGGI Ideea Zilei Spaghete Bolognese si lasa-le pe foc timp de 20 minute.
  • Etapa 3

    15 Min
    Asambleaza lasagna. Fierbe foile de lasagna in apa timp de aproximativ 7 mintue. Intr-un vas termorezistent plaseaza o foaie de lasagna (sau mai multe in functie de dimensiunea vasului sau a foilor) si completeaza cu un strat din combinatia Bolognese si un strat de sos Bechamel. Repeta acest pas pana ajungi la dimensiunea dorita.
  • Etapa 4

    35 Min
    Rade parmezanul fin pe razatoare si taie rosiile felii. Orneaza lasagna cu felii de rosii si parmezan. Lasa lasagna la cuptor aproximativ 30 minute, la 180 de grade Celsius. La final las-o la racit si savureaza alaturi de cei dragi
Lasagna cu sos Bechamel

Etapa 1 de 4

Pregateste sosul Bechamel. Topeste untul intr-o tigaie si apoi adauga faina si laptele cald.

Lasagna cu sos Bechamel

Etapa 2 de 4

Pregateste sosul Bolognese. Taie ceapa felii subtiri si morcovul rondele. Caleste legumele intr-o tigaie cu putin ulei. Adauga in tigaie, carnea tocata, vinul rosu si bulionul. Presara putin piper, dupa gust si amesteca cu o spatula de lemn. Adauga la acest mix un plic de MAGGI Ideea Zilei Spaghete Bolognese si lasa-le pe foc timp de 20 minute.

Lasagna cu sos Bechamel

Etapa 3 de 4

Asambleaza lasagna. Fierbe foile de lasagna in apa timp de aproximativ 7 mintue. Intr-un vas termorezistent plaseaza o foaie de lasagna (sau mai multe in functie de dimensiunea vasului sau a foilor) si completeaza cu un strat din combinatia Bolognese si un strat de sos Bechamel. Repeta acest pas pana ajungi la dimensiunea dorita.

Lasagna cu sos Bechamel

Etapa 4 de 4

Rade parmezanul fin pe razatoare si taie rosiile felii. Orneaza lasagna cu felii de rosii si parmezan. Lasa lasagna la cuptor aproximativ 30 minute, la 180 de grade Celsius. La final las-o la racit si savureaza alaturi de cei dragi

Reteta in format PDF

Distribuie către prieteni

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
Would you recommend this item?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
2 + 6 =
Vă rugăm să completați câmpul captcha

Descopera mai multe

  • Alte
  • Alte
  • Bază de lapte / cremă
  • Baza de tomate
  • Bogat in proteine
  • Brânză
  • Bufet
  • Cina
  • Cina
  • coacere
  • Continut scazut de zahar
  • Cratita / Gratina
  • Cu carne
  • Cutie de prânz pentru adulți
  • Din cuptor
  • Fel de mancare
  • Fel principal
  • Fuziune
  • International
  • Italian
  • Mediteranean
  • Mesa in familie
  • Paste
  • Paste / Fidea
  • Pranz
  • Sursa de proteine
  • Vită
  • Zilele saptamanii

Mai multe retete care te pot interesa

Vizualizează mai multe rețete

  • Lasagna cu peste

    Lasagna cu peste

    65 Min Intermediar

Vizualizează mai multe rețete

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL