Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Gulas de vita
Cumpără acum

Gulas de vita

(0)
201 Min
Intermediar
Cumpără acum
Daca iubesti carnea de vita, cu siguranta ai auzit de celebrul gulas, unul dintre cele mai cunoscute mancaruri unguresti care a cucerit bucataria internationala. Aparitia si raspandirea acestui fel de mancare sunt legate de viata pastorilor din zona de ses a Ungariei. Pastorii obisnuiau sa iti gateasca singuri, cu ajutorul a celor cateva alimente si ustensile pe care le aveau la dispozitie. Astfel, intr-un ceaun de metal ei pregateau carne de vita pe care o procurau direct din turmele pe care le pastoreau si adaugau diverse verdeturi. Initial, pentru pregatirea gulasului nu se foloseau cartofi, acesta servindu-se doar cu paine. Cele mai vechi scrieri in care este mentionat acest preparat dateaza de la sfarsitul secolui XVIII, perioada in care gulasul a devenit si foarte popular in meniurile restaurantelor din Ungaria. Reteta de gulas de vita a fost revolutionata o data cu aparitia condimentului pe care astazi il numim boia si care, inainte, era cunoscut drept “condimentul taranului”. Ti-am starnit pofta? Iti spunem in continuare de ce ingrediente ai nevoie si care sunt etapele pentru a pregati acasa un gulas de vita absolut savuros!

Ingrediente

6 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 6 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Carne tocata de vita
300  g
Vrabioara de vita
130  g
Ceapa
200  g
Ardei kapia
150  g
Morcov
6  catei
Usturoi
300  ml
Vin rosu
60  ml
Ulei de floarea soarelui
1  lingurita
Chimen
0.33  lingurita
Chilli
500  g
Cartofi
500  g
Rosii bucati la conserva
2  lingurite
Boia dulce
1  lingurita
Piper negru
2  lingurite
MAGGI Felul Doi Legume
copiaza

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
28.1 g
Energie
376.1 kcal
grăsimi
17.8 g
Proteină
18.6 g
Informatie per portie

Instructiuni

201 Minutes
  • Etapa 1

    3 Min
    Se taie carnea de vita slaba si vrabioara in cuburi.
  • Etapa 2

    5 Min
    Se feliaza morcovul, se marunteste usturoiul, se taie julienne ardeii kapia si se toaca ceapa.
  • Etapa 3

    7 Min
    Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare. Se pune vrabioara la prajit si se lasa pe foc 4-5 minute la temperatura medie.
  • Etapa 4

    3 Min
    Se adauga ceapa tocata, semintele de chimen si chili peste carnea prajita si se amesteca.
  • Etapa 5

    35 Min
    Dupa 5 minute la foc mediu, se adauga vinul in cratita, se amesteca si se lasa la foc mic timp de 30 minute.
  • Etapa 6

    8 Min
    Se adauga peste gulas cele 2 conserve de rosii intregi, apa, ardeiul, morcovii si se amesteca.
  • Etapa 7

    60 Min
    Se adauga carnea de vita slaba, MAGGI Felul Doi Legume, piperul, 1.5 lingurite de boia afumata, se amesteca si se lasa la foc mic inca 60 minute.
  • Etapa 8

    5 Min
    Se spala, se curata si se taie in doua cartofii noi si se adauga la gulas.
  • Etapa 9

    45 Min
    Se presara restul de boia, se amesteca, se acopera si se lasa la foc mic inca 40 minute.
  • Etapa 10

    30 Min
    Se ia gulasul de pe foc si se mai lasa 30 minute acoperit.
Gulas de vita

Etapa 1 de 10

Se taie carnea de vita slaba si vrabioara in cuburi.

Gulas de vita

Etapa 2 de 10

Se feliaza morcovul, se marunteste usturoiul, se taie julienne ardeii kapia si se toaca ceapa.

Gulas de vita

Etapa 3 de 10

Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare. Se pune vrabioara la prajit si se lasa pe foc 4-5 minute la temperatura medie.

Gulas de vita

Etapa 4 de 10

Se adauga ceapa tocata, semintele de chimen si chili peste carnea prajita si se amesteca.

Gulas de vita

Etapa 5 de 10

Dupa 5 minute la foc mediu, se adauga vinul in cratita, se amesteca si se lasa la foc mic timp de 30 minute.

Gulas de vita

Etapa 6 de 10

Se adauga peste gulas cele 2 conserve de rosii intregi, apa, ardeiul, morcovii si se amesteca.

Gulas de vita

Etapa 7 de 10

Se adauga carnea de vita slaba, MAGGI Felul Doi Legume, piperul, 1.5 lingurite de boia afumata, se amesteca si se lasa la foc mic inca 60 minute.

Gulas de vita

Etapa 8 de 10

Se spala, se curata si se taie in doua cartofii noi si se adauga la gulas.

Gulas de vita

Etapa 9 de 10

Se presara restul de boia, se amesteca, se acopera si se lasa la foc mic inca 40 minute.

Gulas de vita

Etapa 10 de 10

Se ia gulasul de pe foc si se mai lasa 30 minute acoperit.

Reteta in format PDF

Distribuie către prieteni

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
Would you recommend this item?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
6 + 3 =
Vă rugăm să completați câmpul captcha

Descopera mai multe

  • Alte
  • Alte
  • Alte
  • Baza de tomate
  • braising
  • bucataria maghiara
  • Cina
  • Cina
  • Continut scazut de zahar
  • european
  • Familie prietenoasa
  • Farfurie de top
  • Fel principal
  • Felul doi
  • Gătit în ghiveci
  • Gătit lent
  • Istoric
  • legumele
  • Mâncăruri împletite
  • Mesa in familie
  • Porție de legume/fructe
  • Pranz
  • supe
  • Sursa de proteine
  • Toamna
  • Tocană
  • Vită
  • Weekend-uri

Mai multe retete care te pot interesa

Vizualizează mai multe rețete

  • Gulas de post

    Gulas de post

    47 Min Intermediar

Vizualizează mai multe rețete

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL