Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Borș roșu din suc de sfeclă roșie
Ciorba de burta
73 min
Provocator
Adaugă recipe
Înapoi
74 24.3g / 74%
10 7.8g / 10%
16 11.3g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Ciorba de burta

(0)
73 Min
Provocator
The author of the recipe is : -

Ingrediente

8 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 8 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  catei
Usturoi
2  linguri
Otet
200  g
Smantana
20  g
Hrean
2  l
Apa
50  g
Ceapa
70  g
Morcov
100  g
Oua
60  g
Pastarnac
20  g
MAGGI Cub de Vita
150  g
Burta de vita
1  bucata
Picior de vita

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
7.85 g
Energie
299.82 kcal
grăsimi
24.31 g
Proteină
11.36 g
Informatie per portie

Instructiuni

73 Minutes
  • Etapa 1

    30 Min
    Burta si piciorul de vita se pun in apa rece la fiert, se spumeaza si se lasa la foc potrivit.
  • Etapa 2

    20 Min
    Se curata si se adauga morcovii taiati felii, pastarnacul taiat cuburi si ceapa tocata marunt, se lasa la foc pana se fierbe burta, apoi se strecoara.
  • Etapa 3

    3 Min
    Burta se taie apoi fideluta si se adauga inapoi in zeama ramasa de la fiert impreuna cu cele 2 Cuburi MAGGI de Vita.
  • Etapa 4

    5 Min
    Se pune la foc si se da mai incet atunci cand ajunge sa clocoteasca.
  • Etapa 5

    3 Min
    Se amesteca 5 galbenusuri cu smantana, sare si piper.
  • Etapa 6

    3 Min
    Din zeama fierbinte se pune putin cate putin in amestecul de smantana, pana cand ajunge aproape de temperatura compozitiei din oala.
  • Etapa 7

    5 Min
    Apoi, se adauga compozitia in oala, impreuna cu piciorul de vita si legumele fierte si se ia de pe foc.
  • Etapa 8

    2 Min
    La servire, se acreste cu otet sau zeama de lamaie.
  • Etapa 9

    2 Min
    Se poate adauga in ciorba si usturoi pisat cu hrean ras si putina smantana.
Ciorba de burta

Etapa 1 de 9

Burta si piciorul de vita se pun in apa rece la fiert, se spumeaza si se lasa la foc potrivit.

Ciorba de burta

Etapa 2 de 9

Se curata si se adauga morcovii taiati felii, pastarnacul taiat cuburi si ceapa tocata marunt, se lasa la foc pana se fierbe burta, apoi se strecoara.

Ciorba de burta

Etapa 3 de 9

Burta se taie apoi fideluta si se adauga inapoi in zeama ramasa de la fiert impreuna cu cele 2 Cuburi MAGGI de Vita.

Ciorba de burta

Etapa 4 de 9

Se pune la foc si se da mai incet atunci cand ajunge sa clocoteasca.

Ciorba de burta

Etapa 5 de 9

Se amesteca 5 galbenusuri cu smantana, sare si piper.

Ciorba de burta

Etapa 6 de 9

Din zeama fierbinte se pune putin cate putin in amestecul de smantana, pana cand ajunge aproape de temperatura compozitiei din oala.

Ciorba de burta

Etapa 7 de 9

Apoi, se adauga compozitia in oala, impreuna cu piciorul de vita si legumele fierte si se ia de pe foc.

Ciorba de burta

Etapa 8 de 9

La servire, se acreste cu otet sau zeama de lamaie.

Ciorba de burta

Etapa 9 de 9

Se poate adauga in ciorba si usturoi pisat cu hrean ras si putina smantana.

Reteta in format PDF