Ciorba de burta

bookmark_borderCiorba people8 access_timePeste 60 minute Greu
O reteta de ciorba de burta delicioasa de servit impreuna cu cei dragi.

Ingrediente

  • 5g de sare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet
  • 250g de smantana
  • hrean
  • 200ml de apa
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 5 oua
  • 1 bucata de pastarnac
  • 500g de burta de vita
  • 2 cuburi de MAGGI de Vita
  • 1 bucata de picior de vita

Mod de preparare

  1. Burta si piciorul de vita se pun in apa rece la fiert, se spumeaza si se lasa la foc potrivit.

  2. Se curata si se adauga morcovii taiati felii, pastarnacul taiat cuburi si ceapa tocata marunt, se lasa la foc pana se fierbe burta, apoi se strecoara.

  3. Burta se taie apoi fideluta si se adauga inapoi in zeama ramasa de la fiert impreuna cu cele 2 Cuburi MAGGI de Vita.

  4. Se pune la foc si se da mai incet atunci cand ajunge sa clocoteasca.

  5. Se amesteca 5 galbenusuri cu smantana, sare si piper.

  6. Din zeama fierbinte se pune putin cate putin in amestecul de smantana, pana cand ajunge aproape de temperatura compozitiei din oala.

  7. Apoi, se adauga compozitia in oala, impreuna cu piciorul de vita si legumele fierte si se ia de pe foc.

  8. La servire, se acreste cu otet sau zeama de lamaie.

  9. Se poate adauga in ciorba si usturoi pisat cu hrean ras si putina smantana.

Pofta buna!

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta