Există o grămadă de motive întemeiate pentru a încerca să reduceți deșeurile alimentare la minimum. Știm cu toții că, cu cât aruncăm mai puțin, cu atât este mai bine pentru mediu și bugetele noastre. Dar uneori putem fi prinși când lucrurile merg mai repede decât ne-am așteptat și nu ne rămâne altceva decât să aruncăm mâncarea.
Deci, iată sfaturile mele de top pentru a ajuta la menținerea alimentelor proaspete mai mult timp.
In primul rand este stocarea. Utilizarea depozitarii adecvate pentru produsele proaspete va extinde in mod normal raftul utilizat cu cateva zile sau pana la o saptamana, in functie de tipul de mancare. Lucrul cheie de retinut cu fructele si legumele este sa le pastrati separat, deoarece fructele pot face ca legumele sa se coaca mai repede. Depozitarea corecta este, de asemenea, importanta, deoarece unele articole vor trebui pastrate la frigider, in timp ce altele sunt mai bune la temperatura camerei sau intr-un loc racoros si uscat. O modalitate usoara de a va aminti cum sa pastrati produsele proaspete este sa le pastrati in acelasi mod in care le-ati cumparat; cele mai multe supermarketuri au o data de expirare rapida de fructe si legume, dar chiar si asa, acestea inca mentioneaza ca unele lucruri trebuie racite si altele pastrate la temperatura camerei, deci trebuie doar sa urmati ceea ce mentioneaza eticheta. Cel mai bun dintre planuri se poate schimba, deci chiar si dupa depozitarea corecta, daca legumele tale nu arata bine, arunca-le intr-o supa precum aceasta: ferma-supa de legume. Desi aceasta reteta necesita morcovi, ceapa si dovlecei, nu uitati ca puteti personaliza cu alte legume, cum ar fi ardei capia, ciuperci, spanac sau orice alte ingrediente pe care le aveti la indemana. Pentru fructe, doar dati-le prin blender pentru un smoothie servit cu fructe proaspete.
Cu carnea, cel mai bun lucru de facut este sa pregatiti fripturi sau portii de fileuri separat, etichetati-le si datati-le si introduceti-le in congelator. Daca congelatorul este plin, taiati carnea in bucati mici si gatiti-o intr-o caserola sau in alte feluri de mancare, cum ar fi un ragu bogat sau ardei iute picant. Cand se raceste, depozitati in recipiente de plastic acoperite. Acest lucru va va oferi cateva zile in plus, deoarece carnea gatita se pastreaza mai mult decat cruda.
Majoritatea produselor din salata, cum ar fi salata, castravetii si rosiile, se pastreaza mai bine cand sunt uscate. Acolo unde este posibil, pastrati-le in recipiente separate cu un prosop de hartie si pastrati-le in sertarul pentru salate al frigiderului. Ierburile proaspete pot obtine un nou impuls de viata daca le tineti intr-un pahar cu putina apa. Apoi, acoperiti cu un servetel de hartie umed si pastrati-l in frigider. Cand decideti sa le folositi, incercati acest limb de vita cu aroma proaspata.