Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Echilibreaza-ti masa
My Menu IQ™ va ajuta sa selectati un meniu echilibrat din punct de vedere nutritional pe o scara de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.
What does it mean?
Mare echilibru
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Sufleu de paste cu branza si sunca
Sufleu de paste cu branza si sunca
66 min
Uşor
Adaugă recipe
Înapoi
30 18g / 30%
48 65.2g / 48%
22 31.2g / 22%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Mare echilibru (70 - 100)

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips

Tip 1

Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sufleu de paste cu branza si sunca

(0)
66 Min
Uşor
In mod sigur iti plac spaghetele. Nici nu este de mirare. Dar stii ceva din istoria lor? Exista destule controverse, fiecare dintre ele insa este foarte interesanta. Se spune ca Marco Polo este cel care a adus pastele in Italia, in secolul al XIII-lea, dupa ce facuse o expeditie in Orient. O alta teorie asaza pastele tot pe teritoriul Italiei, fiindca in regatul Siciliei, prin secolul al XII-lea, se faceau deja niste forme de aluat lungi si subtiri. Ca sa nu-l mai amintim pe Cicero, omul politic roman, caruia ii placeau la nebunie pastele. In timpul lui Cicero au inceput romanii sa inventeze instrumente pentru realizarea pastei pentru lasagna (diferita de spaghete). Chinezii nu agreeaza aceste variante si spun ca, de fapt, intr-un mormant etrusc de acum vreo 3.000 de ani s-au gasit urmele unui fel de mancare asemanator pastelor. Si mai vin si grecii cu ceea ce considera ei primele spaghete inventate. Realitatea e ca Reteta sufleu de paste cu branza si sunca nu are cum sa fie altfel decat delicioasa si pentru toate gusturile.

Ingrediente

6 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 6 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Paste
200  g
Branza
200  g
Bacon
1 
Ou
10  g
MAGGI Felul Doi Legume
1  cana
Lapte
100  g
Cascaval

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
65.29 g
Energie
531.52 kcal
grăsimi
18.02 g
Proteină
31.26 g
Informatie per portie

Instructiuni

66 Minutes
  • Etapa 1

    10 Min
    Se pun la fiert pastele si se incinge cuptorul.
  • Etapa 2

    10 Min
    Intr-un castron se pregateste sosul din branza rasa amestecata cu jumatate din sunca/baconul taiat/a felii, oul, MAGGI Felul Doi Legume si laptele si se amesteca bine.
  • Etapa 3

    5 Min
    Dupa ce au fiert pastele, se scurg, iar jumatate din cantitate se toarna intr-o tava adanca unsa cu ulei.
  • Etapa 4

    5 Min
    Peste paste adaugam amestecul se branza, iar deasupra, al doilea rand de paste.
  • Etapa 5

    5 Min
    La final se acopera cu cascavalul ras si restul de sunca/bacon.
  • Etapa 6

    30 Min
    Se da la cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius.
  • Etapa 7

    1 Min
    Se serveste cald.
Sufleu de paste cu branza si sunca

Etapa 1 de 7

Se pun la fiert pastele si se incinge cuptorul.

Sufleu de paste cu branza si sunca

Etapa 2 de 7

Intr-un castron se pregateste sosul din branza rasa amestecata cu jumatate din sunca/baconul taiat/a felii, oul, MAGGI Felul Doi Legume si laptele si se amesteca bine.

Sufleu de paste cu branza si sunca

Etapa 3 de 7

Dupa ce au fiert pastele, se scurg, iar jumatate din cantitate se toarna intr-o tava adanca unsa cu ulei.

Sufleu de paste cu branza si sunca

Etapa 4 de 7

Peste paste adaugam amestecul se branza, iar deasupra, al doilea rand de paste.

Sufleu de paste cu branza si sunca

Etapa 5 de 7

La final se acopera cu cascavalul ras si restul de sunca/bacon.

Sufleu de paste cu branza si sunca

Etapa 6 de 7

Se da la cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius.

Sufleu de paste cu branza si sunca

Etapa 7 de 7

Se serveste cald.

Reteta in format PDF