Exista multe varietati de icre, in functie de dimensiuni, forme si culori. Ceea ce se numeste indeobste caviar provine de la un peste care se gaseste in Marea Caspica si Raul Ural: sturionul. Foarte apreciate sunt icrele portocalii cunoscute sub numele de „icre de somon”. Icrele negre sunt icre de morun, pastruga si nu numai. Exista si o alta varietate de icre, icrele rosii, care provin de la lostrita si alte specii de peste care provin din Oceanul Pacific.
Icrele sunt sanatoase, daca sunt consumate cu moderatie. Icrele au un continut ridicat de grasimi antiinflamatoare Omega-3, dar si vitamina D, o combinatie reusita pentru ca vitamina D este solubila in grasimi, iar grasimile sanatoase ajuta corpul sa absoarba aceasta substanta. Icrele contin si vitamina B12 (un micronutrient necesar pentru functionarea in bune conditii a creierului), magneziu, seleniu, fier si calciu.
Iata de ce Reteta salata de icre cu apa minerala este nu numai foarte gustoasa, dar si sanatoasa.
Ingrediente
12
Portii
Acest fel de mâncare a fost optimizat 12 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate: