Placinta ciobanului cu pui

bookmark_borderFel principal people6 access_time<60 minute Usor
Placinta ciobanului cu pui e o mancare reconfortanta, hranitoare, extrem de gustoasa si versatila - numai buna pentru mesele de sarbatori cu MAGGI.

Ingrediente

  • 5-6 cartofi albi medii
  • 1 cana lapte
  • 200g unt
  • 150g mozzarella
  • 100g parmezan
  • 10g MAGGI Felul 2
  • 1/2 lingurita piper
  • 500g pulpe dezosate/piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • 3 morcovi
  • 1 cana mazare
  • 1 cub MAGGI Cub Gaina
  • 2 cani apa
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C.

  2. Se curata, spala si pun la fiert cartofii.

  3. Odata bine fierti, cartofii se paseaza pe loc pana rezulta un piure.

  4. Se adauga in piureul fierbinte 1/2 cana lapte, 50g unt, mozzarella si parmezanul, ambele rase, MAGGI Felul 2 si 1/4 lingurita piper si se amesteca bine pana la omogenizare.

  5. Se taie cuburi carnea de pui si morcovii, ceapa de toaca marunt iar usturoiul se piseaza.

  6. Se topeste restul de unt intr-o cratita, apoi se adauga la calit puiul, ceapa si usturoiul pana se patrund si incep sa capete o tenta aurie.

  7. Se adauga faina si se amesteca rapid pana la omogenizare.

  8. Se adauga morcovii, mazarea, MAGGI Cub Gaina si apa, se amesteca si se aduce la fierbere.

  9. Se lasa la fiert usor, cu capacul pus, timp de 20 minute.

  10. Se adauga in mancarea de pui restul de lapte, cimbrul uscat, piperul ramas si sare dupa gust.

  11. Se pregateste o tava de cuptor inalta si cu peretii unsi cu unt sau ulei.

  12. Se toarna amestecul de pui in tava iar deasupra se aranjeaza piureul de cartofi.

  13. Se coace in cuptor timp de 10-20 minute, pana capata o tenta aurie.

Ce bunatate pe masa de Craciun! Pofta buna!

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta