Piure de mazare cu parmezan

bookmark_borderGarnitura people4 access_time>30 minute Usor
Piureul de mazare e pur si simplu divin! Textura fina, aroma deosebita si prospetimea acestei garnituri iti vor garanta succesul mesei de Revelion si laudele tuturor invitatilor.

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi
  • 500g mazare proaspata/congelata
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 linguri smantana grasa
  • 20ml lapte
  • 50-70g parmezan ras
  • 10g MAGGI Secretul Gustului Legume
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust
  • 30-50ml ulei de masline

Mod de preparare

  1. Se pune o cratita cu putina apa la fiert iar deasupra se aseaza o sita si se gateste mazarea la aburi timp de 10 minute. Cratita trebuie sa fie acoperita.

  2. Folosind un robot de bucatarie, se piseaza intai cateii de usturoi.

  3. Se adauga in robot mazarea gatita la aburi, patrunjelul, smantana, parmezanul, MAGGI Secretul Gustului Legume si se asezoneaza dupa gust cu piper si sare, la nevoie.

  4. Se mixeaza bine, se adauga laptele si se mai amesteca pana la omogenizare.

  5. Se adauga uleiul de masline in trei transe si se amesteca pana se formeaza un piure fin.

  6. La nevoie, se ajusteaza gustul cu sare si piper.

Este atat de bun incat cu siguranta invitatii la masa vor mai cere o portie.

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta