Toamna, in nordul Italiei, rasar ciupercile salbatice. In aceasta perioada se pleaca in cautarea celor mai celebre ciuperci, trufele albe. Trufele cresc ascunse printre radacinile copacilor si sunt recoltate cu ajutorul cainilor care sunt special antrenati sa faca asta. Sunt 5 tipuri de trufe, in functie de copacul sub care creste (stejar, plop, salcie, tei sau vita de vie). Culorile sunt si ele diferite, de la alb la gri sau maro.
Pentru trufele albe se organizeaza licitatii si se ofera sume incredibile pentru ele. Daca vremea face dificila cautarile, preturile cresc si mai mult. In oras miroase a trufe, iar de pe meniurile restaurantelor nu lipsesc trufele albe. Se organizeaza targuri si piete de trufe. Trufele albe nu se gatesc, se consuma crude, cel mai adesea rase peste mancare. In borcane, conservate, isi pierd aroma.
Nu toate mancarurile preparate pof fi facute cu trufe albe, dar asta nu inseamna ca Reteta piure de ciuperci nu este delicioasa, mai ales daca iti plac ciupercile. Toate ciupercile, nu numai trufele albe.
Ingrediente
6
Portii
Acest fel de mâncare a fost optimizat 6 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie felioare subtiri si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt si MAGGI Secretul Gustului Legume in ulei bine incins si verdeata tocata.
Etapa 2
10 Min
Se dau prin masina de tocat alaturi de painea inmuiata in lapte si stoarsa.
Etapa 3
7 Min
Se amesteca piureul cu smantana si piperul dupa gust. Daca este necesar, se adauga si sare.
Etapa 1
de
3
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie felioare subtiri si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt si MAGGI Secretul Gustului Legume in ulei bine incins si verdeata tocata.
Etapa 2
de
3
Se dau prin masina de tocat alaturi de painea inmuiata in lapte si stoarsa.
Etapa 3
de
3
Se amesteca piureul cu smantana si piperul dupa gust. Daca este necesar, se adauga si sare.