Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne

Tot ce trebuie sa stii despre spanac

Spanacul este considerat un super aliment incarcat cu multiple beneficii pentru piele, par si oase. Pe langa asta, reprezinta o sursa bogata de proteine, fier, vitamine si minerale.

Am pregatit mai jos 4 retete usoare prin care sa te bucuri de acest aliment delicios.

1. Piure de spanac

Piureul este o reteta foarte accesibila deoarece nu necesita prea multe ingrediente. Ai nevoie doar de spanac, lapte, usturoi, faina si ulei. Ce trebuie sa faci:

  • Spala spanacul si rupe cozile;
  • Pune pe foc o oala cu apa. Cand da in clocot adauga spanacul si lasa 10-15 minute;
  • Scoate spanacul, scurge-l, toaca-l marunt si pune-l intr-o cratita;
  • Intr-un bol, pune faina adaugand si laptele putin cate putin.
  • Toarna compozitia peste spanac.
  • Adauga si usturoiul si mai lasa pe foc 2-3 minute.

Simplu, nu e asa?

2. Paste cu gorgonzola si spanac

O alta reteta extrem de simpla si iubita de toata lumea! Ingredientele de care ai nevoie sunt: paste, spanac, gorgonzola, lapte, ulei de masline, sare si piper.

Ce trebuie sa faci:

  • Se fierb pastele, se inmoaie spanacul in 2 linguri de ulei, iar atunci cand este gata se adauga putin lapte;
  • Cand incepe spanacul cu laptele sa fiarba, se adauga si gorgonzola. Daca nu este destula cantitatea de jos, se mai adauga lapte;
  • Lasam pe foc pana devine un sos mai gros, dupa care turnam tot peste paste adaugand sare si piper.

3. Spanac cu branza si ou la cuptor

Rapida cat ai zice spanac, aceasta reteta este delicioasa si potrivita pentru intreaga familie. Ai nevoie doar de spanac, oua, 2 feluri de branza, ulei, sare si piper.

Ce trebuie sa faci:

  • Soteaza spanacul in 2 linguri de ulei;
  • Aseaza-l intr-o tava, adauga branzeturile rase si oul batut;
  • Adauga sare si piper si da totul la cuptor pentru 30-35 de minute.

Extrem de rapid!

4. Omleta cu spanac si ciuperci

Perfecta pentru un mic dejun hranitor si rapid, omleta cu ciuperci necesita doar oua, ciuperci, spanac, branza sau casacaval, ulei, sare si piper.

Ce trebuie sa faci:

  • Bate ouale si adauga sare si piper;
  • Intr-o tigaie caleste ciupercile si spanacul;
  • Unge o tava cu ulei, toarna ouale, iar dupa ce ai gatit omleta pe o parte, intoarce-o si pune spanacul, cascavalul si ciupercile.

Nu poate fi mai simplu de atat!

Dupa cum poti observa, pe langa faptul ca este un super aliment, spanacul este extrem de versatil si potrivit pentru nenumarate retete. Tie care ti-a placut cel mai mult?

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Declarație de accesibilitate
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL