De ce trebuie sa consumi quinoa?
Quinoa are mai multe proteine decat orice alta samanta sau cereala, insemnand ca aceasta contine toti amino-acizii esentiali corpului nostru. Este o sursa minunata de calciu, lizina, vitamina B si fier. Ba mai mult, quinoa este usor de digerat si nu contine gluten.
Exista mai multe tipuri de Quinoa
In magazine insa, cel mai des vei gasi quinoa de culoarea galbena sau alba, desi exista mult mai multe culori: roz, rosu, negru, mov, portocaliu. Depoziteaza-le in recipiente cu putin aer, in frigider si pot dura chiar si luni intregi.
Cum gatesti Quinoa?
Poate parea complicat, insa este destul de simplu sa gatesti Quinoa. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa clatesti boabele deoarece sunt stropite cu o substanta naturala impotriva pesticidelor. Pentru o cana de quinoa, ai nevoie de 2 cani de apa. Poti experimenta si cu supa de pui sau legume in loc de apa simpla pentru mai multa savoare.
Atunci cand atinge punctul de fiebere, da focul mai mic si mai lasa pentru 10-15 minute pana cand se evaporeaza toata apa. Quinoa gatita este are textura pufoasa si gust de nuci. O poti adauga in salate, budinca, supe, sosuri, compozitii de burgeri vegetarieni si multe altele. Poti de asemenea sa gatesti un mic dejun bazat pe Quinoa cu lapte de vaca, de soia sau de migdale, alaturi de fructul tau preferat, presarand putine nuci pe deasupra.
Proprietatile semintelor Quinoa te-au facut curios? Lasa-te inspirat si incearc-o si tu, bucurandu-te de textura pufoasa, gustul delicios si beneficiile sale asupra corpului tau!