Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne

Tot ce trebuie sa stii despre metoda Julienne

Julienne sau julien este un mod de a taia legumele, mai exact in felii subtiri si egale. Legumele pot fi taiate julienne cu ajutorul unui cutit, al unei razatoare speciale sau al robotului de bucatarie.

Aceste legume pot fi gatite la cuptor impreuna cu carnea, prajite, fierte sau mancate crude, in salate sau cu humus.

Moduri de preparare

Inainte de a taia ceva in mod julienne, asigura-te ca ai taiat partea de sus si cea de jos a legumelor. Astfel, vei obtine felii egale si iti va fi mult mai usor sa pregatesti legumele pentru urmatorii pasi. Desi de obicei legumele sunt curatate de coaja inainte de a fi taiate julienne, este alegerea ta daca vei face acest lucru sau nu, insa asigura-te ca le-ai curatat foarte bine cu apa rece. De asemenea, nu uita sa iti protejezi degetele si sa nu te grabesti, in special atunci cand folosesti un cutit.

Cu un cutit

  • Spala bine legumele, cutitul pe care il vei folosi si fundul de taiat;
  • Taie partea de sus si de jos a legumelor pentru a obtine o forma apropiata unui dreptunghi. Daca legumele tale sunt mai lungi, cum ar fi morcovii, le pot injumatati pentru a-ti usura munca;
  • Taie jumatatile “pe lung”, in felii de aproximativ o jumatate de centimetru;
  • Intoarce feliile pe care le-ai taiat si pune cate 2-3 una peste cealalta, apoi incepe sa tai fasii subtiri; 
  • Nu uita sa iti protejezi degetele.
  • Cel mai important este sa obtii felii egale, indiferent de cat de mult sau de putin timp este nevoie;

Acum poti prepara aceste felii julienne, presarandu-le pe langa friptura pe care o vei da la cuptor sau gatindu-le in ulei. De asemenea, daca pot fi consumate crude, le poti folosi si in salate.

Cu o razatoare speciala

  • Spala bine razatoarea si legumele;
  • Daca razatoarea ta are un recipient separat pentru legume, asigura-te ca este pozitionat sub aceasta. Daca nu, poti folosi orice alt tip de recipient;
  • Inainte sa feliezi legumele, recipientul si razatoarea vor fi pozitionate pe o suprafata stabila;
  • La fel ca atunci cand folosesti un cutit, taie legumele in jumatate daca sunt prea lungi, sau oricat este nevoie pentru ca acestea sa incapa in dispozitivul de protectie al razatoarei;
  • Folosind accesoriul razatoarei de protectie, feliaza jumatatile de legume;
  • Pregateste feliile julienne in orice mod doresti!


Prin aceasta metoda, poti obtine o salata aspectuoasa sau cartofii prajiti perfecti!

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL