Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne

Tot ce trebuie sa stii despre fructele de mare

Fructele de mare pot fi cheia unei diete sanatoase. Delicioase si scazute in calorii, acestea pot preveni colesterolul, pot scade tensiunea asigurandu-ti o cantitate optima de minerale si vitamine.

Exista multiple tipuri de fructe de mare si mult mai multe feluri de a le gati. Haide sa descoperi cateva dintre ele mai jos!

Crevetii

Pentru multi dintre noi, crevetii sunt cel mai intalnit tip de fructe de mare. Se pot consuma atat ca fel principal cat si in paste, salate si chiar pizza. Cea mai cunoscuta reteta de creveti este cea cu unt si usturoi.

  • Pentru inceput, crevetii trebuie decorticati, eliminand vena de pe spate, iar apoi spalati.
  • Topim untul intr-o tigaie pana nu mai face spuma.
  • Zdrobim usturoiul cu lama cutitului si il punem in untul incins, dupa care stoarcem putina zeama de lamaie.
  • Adaugam si crevetii, ii lasam in tigaie pentru inca 4-5 minute pana se fac rozalii.
  • Se pun intr-o farfurie si se adauga sosul de unt, usturoi si lamaie.

Midii

Atunci cand cumperi midii trebuie sa te asiguri ca au cochiliile inchise si sa le eviti pe cele deja puse pe gheata. Cel mai simplu mod de preparare al midiilor este in sos de vin si usturoi.

  • Primul pas este sa cureti exteriorul acestora cu un burete si un cutit, indepartand tot calcarul (pe cat posibil), avand grija sa nu se desfaca.
  • Odata curatate, se clatesc in cateva ape.
  • Intr-o tigaie se incinge putin unt si ulei si se adauga cativa catei de usturoi zdrobiti, vinul si se aduce la fierbere.
  • Adaugi midiile, amesteci bine si pui un capac peste timp de 5 minute. Daca nu s-au deschis toate midiile, se mai lasa alte 5 minute.
  • Se scot midiile cu o paleta si se toarna pe deasupra sosul ramas in tigaie.

Caracatita

Cea mai faimoasa reteta de caracatita este cea in stil mediteranean. Ai nevoie de o caracatita, unt, usturoi, lamaie, vin rosu, sare si piper.

  • Caracatita trebuie curatata si portionata atat cat iti doresti, se pune la fiert 50 de minute, dupa care se scoate si se curata de pielite.
  • Se adauga intr-o tigaie cu unt topit, adaugand vinul si usturoiul si se caleste pana cand carnea devine aurie.
  • Dupa ce s-a evaporat vinul, se adauga lamaie, sare si piper.

Calamarii

Daca vrei sa te bucuri de o portie de calamari gustoasa si rapida, atunci alege sa ii gatesti pe gratar.

  • Curata calamarii si pregateste-le un dressing de lamaie, usturoi, oregano, sare si piper.
  • Dupa ce ai lasat calamarul in acest suc timp de jumatate de ora, se pune pe gratar si se lasa cate 2 minute pe fiecare parte.

Chiar daca par alimente greu de gatit, te poti bucura de o masa sanatoasa, plina de vitamine si nutrienti intr-un timp foarte scurt, intr-un mod foarte simplu.

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL