Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne

Tot ce trebuie sa stii despre dovlecel

In bucataria moderna, dovlecelul este considerat o leguma, desi el este fructul plantei din care provine. Originea dovlecelului este continentul american, insa varietatea pe care o intalnim cel mai des a fost dezvoltata in nordul Italiei in cea de-a doua jumatate a secolului 19.

Dovlecelul poate fi gasit in culorile verde, verde-deschis si galben, si poate fi consumat crud sau gatit. De obicei, dovlecelul este consumat atunci cand ajunge la 20cm; el va creste mult mai mult pentru a ajunge la maturitate, insa nu va mai fi comestibil. Unul din beneficiile acestei legume este faptul ca poate inlocui alte alimente bogate in carbohidrati si grasimi.

Beneficiile dovlecelului

Ajuta digestia

Dovlecelul este o foarte buna sursa de fibre, care ajuta la imbunatatirea digestiei. De asemenea, cantitatea mare de apa dintr-un dovlecel il face alimentul perfect pentru cei care au probleme cu digestia.

Te mentine hidratat

Un dovlecel este alcatuit din aproximativ 95% apa si are un continut ridicat de electroliti, iar acest lucru ajuta digestia, dar poate fi benefic si pentru pielea ta.

Echilibrarea nivelului de colesterol

Continutul ridicat de fibre, vitamina A si vitamina C ajuta la reglarea nivelului de colesterol din corp.

O sursa de antioxidanti

Antioxidantii sunt vitaminele si mineralele benefice sanatatii celulelor din corpul nostru. Majoritatea antioxidantilor unui dovlecel se afla in coaja acestuia, asa ca este indicat sa folosesti fiecare parte a acestei legume.

Cum poti folosi dovlecelul?

Felii de dovlecel la cuptor

Incearca sa feliezi cativa dovlecei pe lung, astfel incat sa obtii forme asemanatoare cartofilor prajiti. Intr-un bol, amesteca un albus de ou, putin lapte, o mana de parmezan ras si o mana de pesmet. Adauga condimentele tale preferate, iar apoi poti acoperi pe rand feliile de dovlecel cu acest amestec. Dupa 25-30 de minute la cuptor, vei obtine o garnitura delicioasa si plina de vitamine, care sigur va fi si pe placul copiilor!

Paste de dovlecel

Daca doresti sa reduci cantitatea de carbohidrati din dieta ta, incearca pastele de dovlecel. Foloseste o razatoare julienne pentru a obtine fasii subtiri de dovlecel, asemanatoare pastelor de tipul spaghetti. Gateste dovleceii cu putin ulei de masline si usturoi timp de 5-7 minute, pana cand sunt al dente. Poti servi aceste paste delicioase de dovlecel cu sosul tau preferat.

Salata de dovlecel crud

Amesteca felii subtiri de dovlecel, cateva frunze de menta, marar, ceapa verde si branza feta intr-un bol. Adauga apoi putin suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper dupa gust. O salata simpla si delicioasa!

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Declarație de accesibilitate
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL