Sper ca ati gasit inspiratie din blogul anterior despre ce sa faceti cu resturile (o puteti gasi aici daca ati ratat-o). Aceste idei de retete au fost pentru a va ajuta la consumul de legume ramase, dar blogul de astazi se concentreaza asupra a ceea ce trebuie facut cu resturile de la mesele gatite in casa, de la o coacere de friptura sau cu paste, pana la o fiertura sau o caserola consistenta. Cred ca orice cina poate fi castigatoare a doua oara!
Pizza
Este greu sa ne gandim la resturile care nu pot fi folosite ca topping pentru o pizza delicioasa. Taiati doar resturile de carne sau legume in bucati. Imi place sa tai carnea rosie in fasii subtiri si sa o imbrac fie cu usturoi si ierburi, fie cu sos dulce. Puiul functioneaza intotdeauna la o pizza si este chiar mai bun daca il acoperiti mai intai intr-o compozitie marinata: amestecati 1 pachet de baza de reteta de pui cu unt MAGGI cu o jumatate de cana de iaurt natural pentru o marinata super simpla. Exista si o sumedenie de optiuni pentru baze. Puteti cumpara baze de pizza de la supermarketul local sau puteti incerca paine normala sau paine naan pentru o schimbare. In timp ce stati in interior, ce zici de realizarea bazei de la zero? Exista o multime de retete online si este atat de distractiv. Indiferent de baza pe care o alegeti, amintiti-va ca va dura doar cateva minute pentru a gati. Deci preincalziti cuptorul la 200C si puneti pizza la incercare in cuptor. In functie de baza pe care o alegeti, va dura intre 4 si 10 minute.
Placinta fara branza de vaci
Acordati o a doua sansa unei fierturi sau a unei caserole transformand-o intr-o placinta cu cartofi. Daca a fost o tocana groasa, da-i un blitz rapid intr-un procesator de alimente pentru a face toate bucatile de dimensiune egala. Se acopera apoi cu piure cremos, se acopera cu branza rasa si se pune intr-un cuptor preincalzit la 180C. Gatiti pana cand este fierbinte.
Omleta incarcata sau prajitura de oua
Taiati resturile de carne sau legume in bucati mici, apoi prajiti-le intr-o tigaie inainte de a adauga ouale batute pentru omleta. Personalizati cu branza sau ierburi. O alta modalitate de a adauga interes la legumele ramase este de a le felia si a le amesteca prajite cu ghimbir si sos de soia si faceti o omleta subtire de oua, feliati-o in fasii si presarati condiemnte deasupra inainte de servire.
Inca iti este foame si vreti mai multe idei de retete? Daca da, verificati pagina de retete a site-ului MAGGI facand clic aici.