Adauga legume dulci
O supa buna se construieste pe masura ce o faci. Legumele ca usturoiul, ceapa, telina si morcovul sunt parte din aproape supele. Fa-le soté in ulei sau unt si asigura-te ca s-au gatit suficient, pana devin moi si au o aroma mai dulce apoi pune-le in supa.
Ia in considerare timpul de gatire al fiecarui ingredient
Mazarea de exemplu se va gati mult mai usor decat morcovul. Etapizeaza legumele astfel incat la final sa fie toate fierte, dar fa in asa fel incat sa se gateasca impreuna.
Taie legumele dupa marimea lingurii
Exista foarte multe variante de supe. In unele supe legumele sunt mari, iar in altele taiate fin. Chiar si in cazul in care vrei sa te bucuri de o supa cu legume taiate mai mari, gandeste-te astfel incat acestea sa incapa in lingura si sa fie usor de mancat.
Pune MAGGI Secretul Gustului la final
Unele ingrediente pe care le vei pune in supa contin sare (legume, bulion etc.) astfel incat este recomandat sa adaugi MAGGI Secretul Gustului abia la final.
Nu lasa la fiert foarte mult timp
Daca lasi supa prea mult la fiert atunci exista pericolul ca legumele sa se sfarame, iar carnea sa devina tare si taieteii sa se rupa. Dupa ce supa a dat in primul clocot micsoreaza temperatura.
Pune noodles la final
Atunci cand faci supe in care adaugi noodles, incearca sa nu pregatesti noodles separat. Pune-i exact la final si lasa-i sa ia din aroma deliciosului preparat.
Cand adaugam smantana?
Daca vrei sa adaugi smantana intr-o supa cel mai bine este sa o incalzesti inainte ca sa nu se taie in contact cu supa.
Atunci cand servesti
Daca supa este singurul fel de mancare atunci o portie pentru un adult ar trebui sa aiba 350ml. Daca supa este primul fel, atunci o portie ar trebui sa aiba 250ml.
Pune in evidenta una sau doua legume
In functie de sezon, poti sa folosesti cu predilectie una sau doua legume, iar restul legumelor sa fie pentru suport. De exemplu, iarna vedetele supei pot fi cartofii si prazul, iar toamna morcovul si ciupercile.
Lasa supa sa se raceasca
Oricat de tentat ai fi sa gusti supa imediat ce supa este gata, cel mai bine este sa o lasi sa se raceasca. Daca o gusti fierbinte exista pericolul sa ii mai adaugi condimente si s-ar putea sa o strici.
Daca planuiesti sa pui supa la congelator
Da, supa se poate pastra la congelator, doar trebuie sa tii cont de cateva reguli daca vrei sa obtii o supa delicioasa. Nu adauga niciodata taietei intr-o supa pe care o vei pune la congelator pentru ca dupa congelare se vor inmuia foarte tare. De asemenea, pastreaza legumele din supa putin tari, astfel incat dupa decongelare, in momentul in care o incalzesti finalizezi procesul de fierbere.
Nu uita de ierburile aromate
Daca adaugi ierburi aromatice ca busuioc, patrunjel sau leustean poti sa obtii o supa cu adevarat savuroasa.
Sa ai pofta si spor la gatit!