1. Pastreaza capacul de la ardei si foloseste-l ca sa acoperi ardeii inainte sa ii pui in oala. Daca optezi sa folosesti drept capac altceva, de exemplu felii de rosii, poti folosi capacele de la ardei sa ii pui direc in oala, pentru un plus de gust.
2. Foloseste o oala rotunda atunci cand pui ardeii umpluti la fiert. Astfel ardeii vor sta mai bine.
3. Daca ai putini ardei umpluti si vrei sa eviti sa se rastoarne, poti pune fiecare ardei intr-o forma de briosa. Acelasi sistem poti sa il folosesti chiar si atunci cand servesti ardeii umpluti.
4. In mod traditional toata lumea taie capacul de la ardeii umpluti, dar trebuie sa stii ca ii poti pregati si in alta forma. Opteaza pentru varianta moderna de a taia ardeiul pe lung, in jumatate. Nu numai ca vor arata mult mai bine, dar sunt mai usor si rapid de umplut, iar ardeii vor fi gata mult mai repede.
5. Atunci cand umplutura pentru ardei nu este deja gatita ai grija sa nu pui prea multa umplutura si sa lasi loc sa se gateasca egal.
6. Pentru ca in majoritatea cazurilor, umplutura pentru ardei este facuta inainte, poti opta in acelasi timp si pentru gatirea in prealabil a ardeilor. Astfel nu risti sa se usuce umplutura in ardei si economisesti si timp. Daca te hotarasti sa aplici aceasta tehnica noua atunci ar trebui sa stii ca poti pregati ardeii inainte prin doua posibilitati: