Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne

Cum faci cele mai delicioase fructe de mare

Fructele de mare sunt gustoase si usor de facut. Ca sa te bucuri de un gust desavarsit trebuie sa respecti cateva reguli simple.

Numai simplul gand la fructele de mare iti trezeste apetitul pentru o farfurie aburinda de asemenea bunatati? Vezi mai jos cum le poti gati la perfectiune.

1. Gatirea unor fructe de mare delicioase incepe cu cautarea celor mai proaspete produse.

Pestele si fructele de mare proaspete sunt mai gustoase decat cele congelate. Regula de baza este ca pestele proaspat nu se rupe usor, marginile sunt roz, iar mirosul este ca de mare. Atunci cand vine vorba de scoici asigura-te ca alegi scoicile ce au cochilia inchisa.

2. Cand gatim pestele si fructele de mare?

Acestea trebuie gatite imediat sau daca nu vrei sa le consumi in acel moment, trebuie depozitate in congelator. Nu este bine nici sa scoti fructele de mare si pestele din congelator, sa le dezgheti si apoi sa le re-congelezi.

3. Sauté sau pe grill?

Alege metoda de gatire in functie de fructele de mare. De exemplu, pe gratar este cel mai indicat sa gatesti un peste mai ferm, iar un peste mai moale iese bine sauté. Iata cateva exemple de cum poti gati fructele de mare:

  • moluste: merg cel mai bine la aburi;
  • crab: la aburi sau fiert;
  • homar: la aburi;
  • stridii: la aburi, prajite, fierte;
  • scoici: prajite in tigaie, pe gratar, la cuptor;
  • creveti: fierti, sauté, pe gratar.


4. Ai grija sa nu lasi fructele de mare prea mult la gatit

Tine minte ca de regula fructele de mare continua sa se gateasca si dupa ce le iei de pe foc. Vezi mai jos cum iti dai seama cand fructele de mare sunt gata.

  • crevetii vor deveni roz si fermi atunci cand sunt gata;
  • scoicile, stridiile si midiile se deschid atunci cand sunt bune de servit;
  • crab si homar: cochilia va deveni rosie, iar carnea alba sau opaca;
  • carnea de peste este moale si delicata, deci vrei sa eviti sa o gatesti prea mult. Cea mai buna metoda ca sa iti dai seama daca pestele este gata este sa testezi cu o furculita in zona cea mai inalta. Daca pestele se desface usor inseamna ca este gata. Daca culoarea pestelui este translucida, atunci inseamna ca trebuie sa il mai lasi la gatit.


5. Nu servi peste crud

Lasa asta pe seama bucatarilor sau atunci cand faci sushi, daca nu esti expert in asta.

6. Asezoneaza pestele si fructele de mare adecvat

Partea frumoasa atunci cand consumi si gatesti fructe de mare si peste este ca fiecare are o aroma si o esenta unica. Evita sa le ascunzi aroma unica cu prea mult sos, usturoi sau unt. Invata sa pui cantitatea potrivita de condimente. Pentru condimentare foloseste sare, piper, lamaie si poate putine ierburi proaspete. O condimentare delicata va permite afirmarea aromelor fructelor de mare. Midiile si scoicile se fac cel mai bine sauté cu putin unt, usturoi si pastrunjel. Adauga cateva linguri de vin si lasa-le sa se gateasca.

7. Daca optezi pentru prajirea pestelui si a fructelor de mare atunci trebuie sa stii ca uleiul ar trebui mentinut la 170°C - 190°C. Daca nu ai termometru atunci poti pune o bucatia de paine in ulei. Daca painea se face maro in 45 de secunde atunci uleiul este numai bun.

8. Foloseste ustensilele si tigaile potrivite.


9. Scoate pestele din frigider cu 20 inainte sa il gatesti.

10. Scoicile trebuie spalate foarte bine inainte cu un burete nefolosit.

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL