Pui fraged la cuptor cu garnitura
Acesta este un fel clasic, care sigur ii va multumi pe toti. Tot ce trebuie sa faci este sa speli bine carnea si apoi sa folosesti punga pentru cuptor si condimentele atent selectionate din pachetele MAGGI Ideea Zilei Pui fraged. Ai de ales intre usturoi si verdeata sau, daca invitatii tai sunt mai aventurosi, poti opta pentru MAGGI Ideea Zilei Pui fraged picant. Garnitura poate fi adaptata in functie de sezon sau de gusturile tale. Combinatia de pui si cartofi la cuptor sau fierti nu va da gres, insa poti opta si pentru o salata sau broccoli fiert.
Cartofi copti cu unt si patrunjel
Cartofii copti cu unt sunt un fel pe care invitatii tai sigur l-au intalnit des in copilarie. Desi reteta nu este complexa, condimentele si prezentarea pot face din acest fel ceva delicios, dar care va trezi si amintiri dragi. Foloseste cartofi medii si asigura-te ca sunt spalati cu foarte mare atentie, insa nu indeparta coaja. Daca folosesti MAGGI Ideea Zilei Cartofi copti cu usturoi, vei putea adauga acel plus de savoare.
Cu 10 minute inainte de terminarea timpului de copt, poti indeparta punga pentru a asigura un exterior crocant si interiorul pufos pentru cartofii tai. Atunci cand sunt gata pentru a fi serviti, adauga putin unt si presara patrunjel proaspat pe deasupra. Cartofii copti sunt perfecti pentru vizitele pe timp de iarna sau pentru cina impreuna cu cei dragi.
Penne Arrabbiata la cuptor
Pentru aceasta reteta ai nevoie doar de paste penne, suc de rosii si ceapa, insa poti adauga si alte lucruri daca iti doresti sa experimentezi cu aromele. MAGGI Ideea Zilei Penne Arrabbiata are ingrediente pe care deja le cunosti si care vor face din sosul tau o minunatie. Pe langa paste poti servi si o paine crocanta cu usturoi si parmezan. Tot ce trebuie sa faci este sa feliezi o paine, insa fara a desparti feliile. Apoi presara putin unt topit si amestecat cu usturoi, adauga parmezan pe deasupra si las-o la cuptor pana cand se rumeneste branza.
Daca iti doresti ca felul tau sa fie cu adevarat impresionant, poti muta pastele intr-un vas de cuptor dupa ce acestea sunt gata si poti presara pe deasupra mozarella sau un mix de branzeturi. Zece minute la cuptor si esti gata pentru oaspeti!
Salata de legume la cuptor
Pentru oaspetii care isi doresc ceva nou, poti incerca o salata de legume la cuptor, care sigur ii va impresiona prin gust si prin arome. Cartofii pot fi gatiti separat impreuna cu condimentele MAGGI Ideea Zilei Cartofi copti cu usturoi, pentru a te asigura ca vei obtine cartofi fragezi si pentru a da o nota speciala salatei tale.
Restul legumelor pot fi selectate in functie de gusturi (de exemplu: morcovi, ardei gras, telina, felii de ceapa) si pot fi gatite pe o tava separata, timp de 25 de minute, dupa ce au fost asezonate cu sare, piper si un pic de ulei de masline. Asteapta ca legumele sa se raceasca, apoi presara-le in bucati peste niste frunze de spanac si adauga branza feta si un dressing simplu facut din mustar, un pic de otet si ulei. O minunatie!
Ardei cu umplutura bolognese
Desi este cunoscut pentru combinatia delicioasa cu paste, sosul bolognese este un sos versatil; tot ce trebuie sa faci este sa iti folosesti imaginatia. Gateste carnea de vita impreuna cu sosul MAGGI Ideea Zilei Spaghete Bolognese, apoi umple cativa ardei grasi cu doua-trei linguri din acest amestec. Daca ii pui intr-o tava si presari putina branza deasupra, in 25 de minute vei scoate din cuptor ceva cu adevarat special.
De asemenea, daca doresti ca acest fel sa fie mai satios, poti adauga si o lingura de orez fiert in ardei, inainte sa adaugi sosul bolognese.
Spor la gatit!