Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
SEM_Chop_it_Like_a_pro_with_These_6_Easy_Tricks

6 sfaturi ca sa tai legumele ca un profesionist

Taiatul legumelor este o abilitate esentiala in bucatarie, iar daca te pricepi, economisesti timp si obtii preparate mai elegante.

Cutitele, desigur, sunt instrumentele perfecte pentru taiat, dar nu sunt singurele. Hai sa aruncam o privire la cateva sfaturi si sa descoperim instrumente alternative care te vor ajuta sa tai legumele ca un profesionist.

1. Taie ierburile cu un cutit mezzaluna

Ti se pare destul de greu sa tai ierburile aromatice cu un cutit? Te intelegem! Noi iti recomandam sa incerci un cutit mezzaluna. Vei descoperi ca prin aceasta modalitate este mai rapid si mai usor si vei transforma fiecare legatura de verdeata in una taiata fin si la perfectie.

2. Taie ierburile cu foarfecele

Aceasta metoda functioneaza atunci cand folosesti ierburile pentru decorat. Pur si simplu pune legatura de ierburi intr-o vaza, sau intr-un pahar (asa cum ai pune florile) si taie frunzele de care ai nevoie cu foarfecele de bucatarie.

3. Taie legumele cu un feliator de pizza

Da, ai citit corect. Acest feliator poate fi folosit nu doar pentru aluat si pizza. Utilizeaza feliatorul de pizza ca sa tai rapid ardei grasi, morcovi, castraveti si vei obtine felii egale.

4. Taiatul rosiilor

Ridica mana daca si tu ai probleme atunci cand vine vorba despre taierea rosiilor si a strugurilor. Ei bine, avem o solutie pentru tine. Asaza acele ingrediente intre doua farfurii, fixeaza rosiile sau strugurii intr-un loc (cu grija sa nu le strivesti). Tot ce mai a de facut este sa treci un cutit ascutit intre cele doua farfurii si...voila! Ai obtinut jumatati perfecte.

5. Taiatul unui pepene verde

Te intrebi cum sa servesti un pepene verde? Taie-l in cuburi si astfel ii scutesti pe invitatii tai sa isi taie singuri o felie mare.

Iata ce trebuie sa faci. Taie un pic din ambele capete si apoi poti sa incepi sa ii tai coaja - vei avea nevoie de un cutit mare pentru asta. Apoi taie-l in jumatate si dupa asta in felii egale. Pune feliile, una cate una, pe un tocator si taie-le in cuburi.

6. Taiatul in stil julienne

Taiatul julienne a legumelor precum morcovii sau zucchini, ca sa le pui in noodles de exemplu, poate fi dificil, dar avem o solutie pentru asta. Prima data, taie legumele in jumatate, apoi foloseste cutitul ca sa tai in fasii fiecare jumatate. Imprastie liniile atat de groase cam cat ai vrea feliile sa fie. Apoi foloseste un curatator de legume ca sa obtii feliile taiate julienne.

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL