Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
100 din 100
Echilibreaza-ti masa
MyMenu IQ™
100 din 100
Excelent
Meniul tau este echilibrat
Înapoi
Ce inseamna un meniu echilibrat?

Un meniu echilibrat ofera o varietate de alimente din toate grupele alimentare si substantele nutritive esentiale.

MyMenu IQ™ genereaza un scor nutritional, luand in considerare continutul in calorii si nutrienti din meniu, precum si contributia la nevoile nutritionale, bazate pe o dieta zilnica de 2.000 kcal pentru un adult.

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Ce nutrienti contribuie la continutul in energie?
Este loc de imbunatatiri (0 - 44)
Acest meniu poate fi imbunatatit din punct de vedere nutritional, pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti nevoile nutritionale zilnice.
Echilibrat (45 - 69)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Excelent (70 - 100)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Scorul MyMenu IQ™ se calculeaza pe baza retetei descrise pe site. Datele privind compozitia nutritionala a ingredientelor sunt preluate din bazele de date standard privind compozitia alimentelor, cum ar fi USDA SR28, BLS32, precum si din informatiile de pe etichetele alimentelor.
Proteină
21g / 12%
Carbohidrați
102g / 61%
grăsimi
18.9g / 26%
Tabelul nutritional arata cantitatea de macronutrienti (glucide, proteine si grasimi) continuti intr-o portie din preparatul gatit conform retetei, precum si contributia lor relativa (in %) la continutul total de energie al portiei.

Sfaturi nutritionale

  • Savureaza aceasta masa echilibrata facuta cu ingrediente locale gustoase, hranitoare si accesibile
  • Stiai ca adaugarea de legume sau ierburi la finalul pregatirii preparatelor le poate pastra culorile vibrante, aromele, proprietatea de a fi crocante si nutrientii importanti? Adaugate mesei tale, fructele bogate in vitamina C, precum portocalele sau ananasul, iti ajuta corpul sa utilizeze mai mult fier din masa
  • Vesti bune! Acest preparat are suficiente uleiuri si sare pentru o masa echilibrata si delicioasa; nu mai este necesar sa adaugi.

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

(0)
53Min
Intermediar

Ingrediente

-
4 Portii
+

Acest fel de mâncare a fost optimizat 4 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate: Aici

500  g
Ciuperci
70  g
Ceapa
50  g
Ardei gras
0.5  lingurita
Piper negru
100  g
Faina de grau
200  ml
Smantana
400  g
Faina de porumb
20  ml
Ulei de floarea soarelui
1  legatura
Patrunjel verde
600  ml
Apa

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
Ingredientele sunt acum pe clipboard
.

Valoare nutritionala

Energie
656.1 kcal
Proteină
21.01 g
Carbohidrați
102.03 g
grăsimi
18.95 g
Informatie per portie
Hai sa gatim

Instructiuni

53 Minutes
Etapa 1
8 Min
Se curata ceapa, ardeii grasi si ciupercile, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei.
Etapa 2
15 Min
Dupa ce s-au calit, se adauga apa pana se acopera compozitia si se lasa la fiert aproximativ un sfert de ora.
Etapa 3
5 Min
Separat se amesteca faina cu smantana si se toarna in oala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.
Etapa 4
3 Min
La sfarsitul prepararii se adauga piperul, MAGGI Felul Doi Legume si se presara deasupra patrunjel tocat.
Etapa 5
5 Min
Pentru mamaliga se pune apa la fiert si se aduga sare, iar cand fierbe apa se adauga malaiul, putin cate putin si se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.
Etapa 6
15 Min
Se fierbe aproximativ 10-15 minute, dupa care se lasa putin la racit.
Etapa 7
2 Min
Pe o farfurie se pune o gramajoara de mamaliga, langa care se aseaza tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Etapa 1 de 7

Se curata ceapa, ardeii grasi si ciupercile, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei.

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Etapa 2 de 7

Dupa ce s-au calit, se adauga apa pana se acopera compozitia si se lasa la fiert aproximativ un sfert de ora.

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Etapa 3 de 7

Separat se amesteca faina cu smantana si se toarna in oala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Etapa 4 de 7

La sfarsitul prepararii se adauga piperul, MAGGI Felul Doi Legume si se presara deasupra patrunjel tocat.

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Etapa 5 de 7

Pentru mamaliga se pune apa la fiert si se aduga sare, iar cand fierbe apa se adauga malaiul, putin cate putin si se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Etapa 6 de 7

Se fierbe aproximativ 10-15 minute, dupa care se lasa putin la racit.

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Etapa 7 de 7

Pe o farfurie se pune o gramajoara de mamaliga, langa care se aseaza tocanita de ciuperci.

Reteta in format PDF
Descarca
Distribuie către prieteni

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
4
Ați recomanda acest produs unui prieten?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele afișate în imagine.
Vă rugăm să completați câmpul captcha