Piftie din carne de porc
4832Min
Provocator
.
Valoare nutritionala
Energie
908.2 kcal
Carbohidrați
5.16 g
Proteină
12.02 g
grăsimi
92.86 g
Informatie per portie
Instructiuni
4832 Minutes
Etapa 1
17 Min
Urechea si piciorusele se parlesc si se cresteaza din loc in loc. Se portioneaza capatana in bucati mai mici. Rasolul se feliaza ca sa fiarba bine si sa iasa gelatina din oase.
Etapa 2
2400 Min
Se pun toate (cu tot cu oase) la fiert intr-o oala de 10 litri si se umple cu apa. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa! Se adauga 1 MAGGI Cub de legume si 2-3 linguri de MAGGI Secretul Gustului Legume. Se pune la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, piperul si sare, daca mai e nevoie (dupa gust). Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede. Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.
Etapa 3
5 Min
Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul la care se adauga o lingura de MAGGI Secretul Gustului Legume. Cele 2 pliculete de gelatina se dizolva cu apa calduta intr-o cana.
Etapa 4
10 Min
Dupa ce a fiert carnea, se ia de pe foc si se scoate intr-un vas, se portioneaza cu grija, fiind fierbinte. Se aranjeaza in castroane. In zeama care a ramas se pun: gelatina si mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori in alta oala.
Etapa 5
2400 Min
Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne. Se lasa la rece pana se intareste.
Comenteaza 0