Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Maruntaie de vitel cu mamaliguta
Cumpără acum

Maruntaie de vitel cu mamaliguta

(0)
29 Min
Uşor
Cumpără acum
Carnea de vitel contine mai putina grasime decat aceeasi cantitate de carne macra de vita. De asemenea, carnea de vitel are mai putine calorii, dar cantitati comparabile de micronutrienti. Este o carne bogata in vitaminele B6 si B12 (utile pentru sanatatea sistemului nervos), o sursa buna de proteine, zinc (util pentru repararea tesuturilor), seleniu si potasiu. Mai contine magneziu, cupru si acid pantotenic. Cu alte cuvinte, carnea de vitel este sanatoasa. Exista o singura controversa in ceea ce priveste acest aliment. Desi carnea de vita este considerata carne rosie, carnea de vitel este considerata carne alba, din cauza modului in care viteii sunt crescuti si hraniti. Sunt tinuti in spatii insuficiente si sunt hraniti numai cu lapte. Aceasta dieta ii anemiaza si duce, in final, la obtinerea carnii albe. Aceste practici sunt ilegale in unele tari. Carnea de vitel mai inchisa la culoare inseamna de fapt un tratament si o dieta acceptabile. Reteta maruntaie de vitel cu mamaliguta este o optiune delicioasa pentru un fel principal pentru sase persoane si se poate realiza in numai 30 de minute.

Ingrediente

12 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 12 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
700  g
Maruntaie vitel (inima, rinichi, ficat)
80  g
ulei de floarea soarelui
510  g
Ceapa
120  g
Ardei gras
1  lingurita
Boia dulce
1  lingurita
Piper negru
2  lingurite
MAGGI Secretul Gustului Legume
1  cana
Apa
1  catel
Usturoi
546  g
Rosii
1  legatura
Patrunjel verde
200  g
Faina de porumb
4 
Oua
50  g
Telemea
copiaza

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
19.4 g
Energie
560.6 kcal
grăsimi
49.5 g
Proteină
9.5 g
Informatie per portie

Instructiuni

29 Minutes
  • Etapa 1

    5 Min
    Se taie marunt maruntaiele de vitel.
  • Etapa 2

    10 Min
    Intr-o cratita potrivita ca marime se pune ulei, se incinge bine si se adauga cepele si ardeiul tocate marunt si bucatile de maruntaie de vitel.
  • Etapa 3

    1 Min
    Se lasa intai la foc mare in timp ce se amesteca des, dupa care se reduce focul si se adauga condimentele: boia dulce, piper si MAGGI Secretul Gustului Legume.
  • Etapa 4

    1 Min
    Se adauga 1 cana de apa (daca e necesar) si se lasa pe foc pana ce carnea e foarte bine fiarta.
  • Etapa 5

    10 Min
    Spre final se adauga usturoiul maruntit, rosiile maruntite si patrunjelul tocat. Separat se face o mamaliga mai tare.
  • Etapa 6

    1 Min
    Pe fiecare farfurie se serveste o portie de mamaliguta, peste care se pune un ou ochi, alaturi de tochitura.
  • Etapa 7

    1 Min
    Se rade deasupra branza telemea.
Maruntaie de vitel cu mamaliguta

Etapa 1 de 7

Se taie marunt maruntaiele de vitel.

Maruntaie de vitel cu mamaliguta

Etapa 2 de 7

Intr-o cratita potrivita ca marime se pune ulei, se incinge bine si se adauga cepele si ardeiul tocate marunt si bucatile de maruntaie de vitel.

Maruntaie de vitel cu mamaliguta

Etapa 3 de 7

Se lasa intai la foc mare in timp ce se amesteca des, dupa care se reduce focul si se adauga condimentele: boia dulce, piper si MAGGI Secretul Gustului Legume.

Maruntaie de vitel cu mamaliguta

Etapa 4 de 7

Se adauga 1 cana de apa (daca e necesar) si se lasa pe foc pana ce carnea e foarte bine fiarta.

Maruntaie de vitel cu mamaliguta

Etapa 5 de 7

Spre final se adauga usturoiul maruntit, rosiile maruntite si patrunjelul tocat. Separat se face o mamaliga mai tare.

Maruntaie de vitel cu mamaliguta

Etapa 6 de 7

Pe fiecare farfurie se serveste o portie de mamaliguta, peste care se pune un ou ochi, alaturi de tochitura.

Maruntaie de vitel cu mamaliguta

Etapa 7 de 7

Se rade deasupra branza telemea.

Reteta in format PDF

Distribuie către prieteni

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
Would you recommend this item?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
1 + 0 =
Vă rugăm să completați câmpul captcha

Descopera mai multe

  • Alte
  • authencity
  • Brânză
  • Buget-friendly
  • Cina
  • Cu carne
  • Din tigaie
  • european
  • Farfurie de top
  • Fel principal
  • Fierbere
  • Local
  • Mesa in familie
  • ouă
  • Porție de legume/fructe
  • Pranz
  • Toamna
  • Tocană
  • Usor
  • Vițel
  • Zilele saptamanii
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL