Supa crema de rosii cu busuioc

Ingrediente

  • 500g de rosii decojite in bulion
  • 3 bucati de morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina mica
  • 3 catei de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 40ml de ulei de masline
  • ½ lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 70g de orez
  • sare si piper

Autor:

Metoda de preparare: fierbere

Timp de preparare: sub 30 minute

Te simti: linistit/a, rasfatat/a, relaxat/a, jucaus/a

Mod de preparare

Autentificarea este obligatorie pentru a putea vota.

  1. Legumele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite.
  2. Usturoiul se zdrobeste cu cutitul.
  3. Intr-o oala in care s-a incins uleiul, se pun legumele si se calesc la foc mic, pana se inmoaie.
  4. Se adauga o cana de apa fierbinte, atat cat sa le cuprinda, apoi foile de dafin si se fierb.
  5. Intre timp, orezul se spala si se pune in putina apa la inmuiat.
  6. Dupa aproximativ 20-25 de minute de fierbere, se scot foile de dafin iar legumele se pun in blenderul de la robot si se paseaza.
  7. Se transfera legumele pasate in oala in care au fiert si se paseaza si rosiile din conserva (cu tot cu bulion). 
  8. Se adauga rosiile pasate peste legumele din oala, se adauga cimbrul si busuiocul si se completeaza cu apa fierbinte (cantitatea de apa depinde de consistenta dorita).
  9. Se mai fierb 15 minute. Se adauga apoi orezul in ploaie. Se condimenteaza supa cu o lingura rasa de zahar, sare si piper dupa preferinta.
  10. Se mai fierbe in continuare pana supa are consistenta dorita (aproximativ 10-15 minute). 
  11. Supa se serveste simpla sau dreasa cu smantana/iaurt alaturi de paine prajita in putin unt si frecata cu usturoi.

Pofta buna!
Nu uita sa servesti alaturi de cei dragi!

Supa crema de rosii cu busuioc
Reteta testata

Autentificarea este obligatorie pentru a putea adauga un comentariu.

Comentarii

Supa crema de legume transilvaneana Ciorba de fasole verde cu morcov si conopida