Lasagna cu carne tocata si sos bechamel
Pentru a prepara amestecul de carne primul pas este sa calesti in unt topit ceapa, morcovul si telina. Adaugi apoi carnea, vinul rosu si lasi pe foc pana cand se evapora. Asigura-te ca amesteci din cand in cand. Pune rosiile taiate cubulutele si scurse de zeama, busuiocul, sare si piper, putina apa si lasa la fiert 20 de minute.
Pentru sosul bechamel trebuie sa calesti 50g de faina in 50g unt topit si sa adaugi 500ml de lapte treptat, pana ce capata consistenta de sos. Condimenteaza cu sare si piper.
In continuare, intinde putin sos de carne pe fundul unui vas uns cu unt, acopera cu foi de lasagna si sos bechamel. Repeta asezarea straturilor, dar nu uita sa presari peste fiecare dintre acestea putin parmezan. Ultimul strat, cel de la suprafata, trebuie sa fie sos bechamel cu parmezan.
Lasagna vegetariana
Pregateste un sos din branza ricotta, spanac si oregano, taie dovlecei felii subtiri si acopera fundul unei tavi cu putin sos de rosii. Adauga un strat de felii de dovlecei deasupra, unul de sos de ricotta si repeta. Stratul de la suprafata trebuie sa fie sosul de rosii. Pune totul la copt pentru o ora si 15 minute.
Lasagna cu pui, ciuperci si spanac
Intr-o tigaie cu putin ulei, adauga ceapa taiata marunt, fulgi de chilli, usturoi, ciupercile taiate felii, busuioc si sare. Cand ciupercile se inmoaie si sucul se evapora, adauga spanac pana cand devine moale, iar la final adauga pui maruntit gatit pe gratar.
Intr-o oala combina supa de pui, lapte, nucosara si sare. Cand incepe sa faca putina spuma, adauga treptat faina pana cand se ingroasa si presara putin parmezan.
Intinde intr-o tava un strat de sos, unul de lasagna inmuiata in apa, unul de sos de pui, unul de sos si unul de mozarella. Repeta cu inca 3 straturi, ultimul fiind de sos si branza. Acopera cu folie de aluminiu si lasa totul la copt pentru 25 de minute. Descopera si mai coace pentru 15 minute.
Lasagna cu sunca si branza
Topeste putin unt intr-o tigaie, adauga ceapa taiata marunt si ciuperci, apoi gateste-le pentru 4-5 minute.Toarna faina cate putin si adauga lapte. Gateste pana cand sosul devine gros si incepe sa faca bule, aproape 5-7 minute.
Adauga branza de vaca si Gouda rasa; amesteca pana cand se topeste. Poti pune acum si sunca taiata marunt, ciuperci si patrunjel.
Intr-o tava unsa cu unt, pune un strat de lasagna, urmat de alt strat cu mixul de sunca si ciuperci. Repeta de 2 ori si presara putina branza pe ultimul strat. Pune totul la cuptor pentru 40 de minute.
Lasagna este un preparat ce poate fi interpretat in multiple moduri. Fii creativ, adauga ingredientele tale preferate si bucura-te de o masa delicioasa!