Ostropel de pui cu mamaliga

bookmark_borderFel principal people4 access_time30 - 60 minute Mediu
Ostropelul de pui este o mancare delicioasa, care va placea tuturor cu siguranta!

Ingrediente

  • 500g de carne de pui
  • 100ml de vin alb sec
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 500g de rosii foarte coapte
  • 4 catei de usturoi
  • 1 fir de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de MAGGI Secretul Gustului Gaina
  • 1 legatura de patrunjel proaspat

Mod de preparare

  1. Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati piper, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

  2. Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute.

  3. Scoateti puiul din tigaie. In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.

  4. Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva, le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul si lasati sa fiarba pana scade sosul, cam 10 minute la foc mediu.

  5. Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa, MAGGI Secretul Gustului Gaina, cateii de usturoi striviti si fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada, dar nu foarte mult.

  6. Serviti cu mamaliguta si presarati cu patrunjel sau cu marar, in functie de preferinte.

Delicioooos!

Salveaza in lista mea

Salveaza retetele si produsele in lista ta si consult-o ori de cate ori ai nevoie sau mergi la cumparaturi.

Salveaza vezi si editeaza lista ta