Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Înapoi
Your Selection (1)
Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci
Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci
132 min
Provocator
Adaugă recipe
Înapoi
46 10.3g / 46%
9 5g / 9%
45 23.1g / 45%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

(0)
132 Min
Provocator

Ingrediente

15 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 15 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Ficat de pui
500  g
Carne de pui
6 
Oua
2  legaturi
Patrunjel verde
2  legaturi
Marar
600  g
Ciuperci
120  g
Ardei rosu
1  lingurita
Piper negru
220  g
Ceapa
1  legatura
Ceapa verde
1  lingurita
Sare
10  ml
Ulei de floarea soarelui

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Carbohidrați
5.03 g
Energie
207.59 kcal
grăsimi
10.32 g
Proteină
23.19 g
Informatie per portie

Instructiuni

132 Minutes
  • Etapa 1

    3 Min
    Curatam si spalam bine ficateii si carnea de pui, dupa care le punem la scurs.
  • Etapa 2

    32 Min
    Punem carnea de pui intr-o cratita si adaugam apa cat sa o acopere bine, punem sare dupa gust si lasam la fiert 15 minute. Apoi adaugam si ficatul si mai lasam la fiert inca 10-15 minute. Dupa ce carnea si ficatul au fiert suficient, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca putin.
  • Etapa 3

    7 Min
    Intre timp, curatam ceapa uscata, o tocam si o calim intr-o tigaie cu putin ulei.
  • Etapa 4

    15 Min
    Curatam si spalam ciupercile, le taiem cubulete si le punem la calit intr-o alta tigaie cu putin ulei.
  • Etapa 5

    10 Min
    Firele de ceapa verde le curatam, le spalam bine, apoi le taiem rondele mici. Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte, apoi il taiem cubulete. Spalam bine patrunjelul si mararul, indepartam coditele si il tocam foarte marunt.
  • Etapa 6

    10 Min
    Luam o tigaie in care punem putin ulei, adaugam ceapa verde si o lasam 3-4 minute la calit. Peste ceapa verde adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si mai lasam la calit alte 3-4 minute. Dupa ce am calit usor si ardeiul si ceapa verde, tragem tigaia de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam.
  • Etapa 7

    10 Min
    Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Punem ficatul, carnea de pui si ceapa uscata (nu punem ceapa verde) in masina de tocat carne sau intr-un robot de bucatarie si le mixam pana obtinem aproape o pasta. Pune pasta obtinuta intr-un castron, adauga legumele calite, 2 lingurite de MAGGI Secretul Gustului Gaina, condimenteaza cu piper dupa gust si sare daca mai este nevoie, apoi amesteca totul pana se omogenizeaza.
  • Etapa 8

    5 Min
    In compozitia rezultata adauga cele 6 oua batute in prealabil si amesteca din nou pana obtii o compozitie omogena de drob.
  • Etapa 9

    5 Min
    Ungem doua tavi de chec cu unt si le tapetam cu faina, dupa care punem in tavi compozitia de drob, avand grija sa fie indesata, fara goluri.
  • Etapa 10

    30 Min
    Dam droburile la cuptor si le coacem pentru aproximativ 25-35 de minute, in cuptorul preincalzit. Dupa ce drobul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet in tava. Nu il scoatem cat este cald din tava pentru ca riscam sa se imprastie.
  • Etapa 11

    5 Min
    Dupa ce s-a racit, il scoatem din tava, il taiem felii si il servim alaturi de alte bunatati de pe masa de Paste.
Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 1 de 11

: Ficat de pui, Carne de pui

Curatam si spalam bine ficateii si carnea de pui, dupa care le punem la scurs.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 2 de 11

: Ficat de pui, Carne de pui

Punem carnea de pui intr-o cratita si adaugam apa cat sa o acopere bine, punem sare dupa gust si lasam la fiert 15 minute. Apoi adaugam si ficatul si mai lasam la fiert inca 10-15 minute. Dupa ce carnea si ficatul au fiert suficient, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca putin.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 3 de 11

: Ceapa, Ulei de floarea soarelui

Intre timp, curatam ceapa uscata, o tocam si o calim intr-o tigaie cu putin ulei.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 4 de 11

: Ulei de floarea soarelui, Ciuperci

Curatam si spalam ciupercile, le taiem cubulete si le punem la calit intr-o alta tigaie cu putin ulei.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 5 de 11

: Ardei rosu, Ceapă verde, Marar, Ceapa

Firele de ceapa verde le curatam, le spalam bine, apoi le taiem rondele mici. Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte, apoi il taiem cubulete. Spalam bine patrunjelul si mararul, indepartam coditele si il tocam foarte marunt.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 6 de 11

: Ceapă verde, Ulei de floarea soarelui, Ardei rosu

Luam o tigaie in care punem putin ulei, adaugam ceapa verde si o lasam 3-4 minute la calit. Peste ceapa verde adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si mai lasam la calit alte 3-4 minute. Dupa ce am calit usor si ardeiul si ceapa verde, tragem tigaia de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 7 de 11

: Ceapă verde, MAGGI Secretul Gustului Gaina, Ceapa, Carne de pui, Ficat de pui, Ardei rosu, Ciuperci

Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Punem ficatul, carnea de pui si ceapa uscata (nu punem ceapa verde) in masina de tocat carne sau intr-un robot de bucatarie si le mixam pana obtinem aproape o pasta. Pune pasta obtinuta intr-un castron, adauga legumele calite, 2 lingurite de MAGGI Secretul Gustului Gaina, condimenteaza cu piper dupa gust si sare daca mai este nevoie, apoi amesteca totul pana se omogenizeaza.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 8 de 11

: Oua

In compozitia rezultata adauga cele 6 oua batute in prealabil si amesteca din nou pana obtii o compozitie omogena de drob.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 9 de 11

Ungem doua tavi de chec cu unt si le tapetam cu faina, dupa care punem in tavi compozitia de drob, avand grija sa fie indesata, fara goluri.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 10 de 11

Dam droburile la cuptor si le coacem pentru aproximativ 25-35 de minute, in cuptorul preincalzit. Dupa ce drobul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet in tava. Nu il scoatem cat este cald din tava pentru ca riscam sa se imprastie.

Drob din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci

Etapa 11 de 11

Dupa ce s-a racit, il scoatem din tava, il taiem felii si il servim alaturi de alte bunatati de pe masa de Paste.

Reteta in format PDF