Varza a la Cluj cu carne de porc
140Min
Intermediar
1 kg
Varza
40 ml
Ulei de floarea soarelui
100 g
Ceapa
750 g
Carne tocata de porc
250 g
Orez
20 g
Pasta de tomate
400 g
Rosii la conserva
1 lingurita
Pasta de ardei iute
1 lingura
Boia dulce
1 lingurita
Cimbru uscat
1 lingurita
Busuioc uscat
1 lingurita
Chimen
20 g
MAGGI Secretul Gustului Legume
10 g
Sare
10 g
Piper negru
1 legatura
Marar
1 legatura
Patrunjel proaspat
200 g
Rosii
400 g
Smantana
300 g
Varza murata
.
Valoare nutritionala
Energie
471.81 kcal
Carbohidrați
37.79 g
Proteină
20.91 g
grăsimi
27.06 g
Informatie per portie
Instructiuni
140 Minutes
Etapa 1
5 Min
Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.
Etapa 2
3 Min
Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.
Etapa 3
20 Min
Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.
Etapa 4
5 Min
Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.
Etapa 5
2 Min
Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.
Etapa 6
5 Min
Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.
Etapa 7
30 Min
Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.
Etapa 8
15 Min
Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.
Etapa 9
3 Min
Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.
Etapa 10
5 Min
Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.
Etapa 11
10 Min
Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.
Etapa 12
5 Min
Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.
Etapa 13
30 Min
Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.
Etapa 14
2 Min
Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.
Comenteaza 0