Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta
  • Conectare
  • Retete
  • Produse
  • Campanii
  • Blog
  • MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne
Varza a la Cluj cu carne de porc
80 din 100
Echilibreaza-ti masa
X
MyMenu IQ™
80 din 100
Excelent
Meniul tau este echilibrat

Echilibreaza-ti masa

Aperitiv
adauga la masa
Supliment
adauga la masa
Vezi Retete combinate
Acum bucurati-va de masa
Înapoi

Doresti sa afli mai multe despre MyMenu IQ™?

Ce inseamna un meniu echilibrat?

Un meniu echilibrat ofera o varietate de alimente din toate grupele alimentare si substantele nutritive esentiale.

MyMenu IQ™ genereaza un scor nutritional, luand in considerare continutul in calorii si nutrienti din meniu, precum si contributia la nevoile nutritionale, bazate pe o dieta zilnica de 2.000 kcal pentru un adult.

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Ce nutrienti contribuie la continutul in energie?
Este loc de imbunatatiri (0 - 44)
Acest meniu poate fi imbunatatit din punct de vedere nutritional, pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti nevoile nutritionale zilnice.
Echilibrat (45 - 69)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Excelent (70 - 100)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Scorul MyMenu IQ™ se calculeaza pe baza retetei descrise pe site. Datele privind compozitia nutritionala a ingredientelor sunt preluate din bazele de date standard privind compozitia alimentelor, cum ar fi USDA SR28, BLS32, precum si din informatiile de pe etichetele alimentelor.

Ce nutrienti contribuie la continutul in energie?

Proteină
19.7g / 18%
Carbohidrați
37.2g / 36%
grăsimi
20.9g / 45%
Tabelul nutritional arata cantitatea de macronutrienti (glucide, proteine si grasimi) continuti intr-o portie din preparatul gatit conform retetei, precum si contributia lor relativa (in %) la continutul total de energie al portiei.

Sfaturi nutritionale

  • Savureaza aceasta masa echilibrata facuta cu ingrediente locale gustoase, hranitoare si accesibile
  • Stiai ca adaugarea de legume sau ierburi la finalul pregatirii preparatelor le poate pastra culorile vibrante, aromele, proprietatea de a fi crocante si nutrientii importanti? Adaugate mesei tale, fructele bogate in vitamina C, precum portocalele sau ananasul, iti ajuta corpul sa utilizeze mai mult fier din masa
  • Vesti bune! Acest preparat are suficiente uleiuri si sare pentru o masa echilibrata si delicioasa; nu mai este necesar sa adaugi.
x
MyMenu IQ™

Varza a la Cluj cu carne de porc

+

Varza a la Cluj cu carne de porc

Intoarce-te

Varza a la Cluj cu carne de porc

(0)
140Min
Intermediar
Cumpara acum

Ingrediente

10 Portii

Acest fel de mâncare a fost optimizat 10 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Varza
40  ml
Ulei de floarea soarelui
100  g
Ceapa
700  g
Carne tocata de porc
250  g
Orez
20  g
Pasta de tomate
400  g
Rosii bucati la conserva
1  lingurita
Pasta de ardei iute
1  lingura
Boia dulce
1  lingurita
Cimbru uscat
1  lingurita
Busuioc uscat
1  lingurita
Chimen
25  g
MAGGI Secretul Gustului Legume
10  g
Piper negru
1  legatura
Marar
1  legatura
Patrunjel proaspat
200  g
Rosii
300  g
Smantana
300  g
Varza murata
copiaza

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
.

Valoare nutritionala

Energie
406.99 kcal
Proteină
19.66 g
Carbohidrați
37.21 g
grăsimi
20.86 g
Informatie per portie

Instructiuni

140 Minutes
  • Etapa 1

    5 Min
    Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.
  • Etapa 2

    3 Min
    Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.
  • Etapa 3

    20 Min
    Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.
  • Etapa 4

    5 Min
    Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.
  • Etapa 5

    2 Min
    Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.
  • Etapa 6

    5 Min
    Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.
  • Etapa 7

    30 Min
    Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.
  • Etapa 8

    15 Min
    Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.
  • Etapa 9

    3 Min
    Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.
  • Etapa 10

    5 Min
    Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.
  • Etapa 11

    10 Min
    Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.
  • Etapa 12

    5 Min
    Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.
  • Etapa 13

    30 Min
    Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.
  • Etapa 14

    2 Min
    Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.
Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 1 de 14

Se curata si se spala varza proaspata, dupa care se toaca fasii subtiri.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 2 de 14

Se iau frunzele de varza murata si se spala in apa rece, dupa care se taie fasii subtiri.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 3 de 14

Se incing 20ml de ulei intr-o cratita incapatoare si se pune varza proaspata impreuna cu cea murata la calit, la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 4 de 14

Separat, intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in prealabil in restul de ulei, pana se inmoaie si devine translucida.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 5 de 14

Odata calita ceapa, se adauga si carnea tocata in tigaie.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 6 de 14

Se amesteca din cand in cand pentru a rupe bulgarasii de carne si se lasa pe foc pana se gateste bine.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 7 de 14

Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu apa intr-o cratita separata pana se absoarbe lichidul.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 8 de 14

Peste carnea calita, se adauga pasta de tomate, rosiile cuburi, pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa la gatit inca 10 minute.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 9 de 14

Se spala si se toaca marunt verdeata: patrunjelul si marar.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 10 de 14

Se asezoneaza mancarea cu boiaua dulce, cimbru, busuioc, chimen macinat (optional), MAGGI Secretul Gustului Legume, sare, piper si se adauga jumatate din patrunjelul si mararul proaspat.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 11 de 14

Se mai lasa carnea asezonata pe foc mic-mediu inca 10 minute si se inchide focul.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 12 de 14

Se ia un vas pentru cuptor incapator si se incepe asamblarea mancarii: se aseaza 1/2 cantitate de varza calita, apoi orezul fiert, urmat de carnea gatita. Se aseaza ultimul strat de varza ramasa, apoi rosiile feliate in prealabil iar deasupra se intinde 300g smantana.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 13 de 14

Se pune tava in cuptorul preincalzit la 190°C si se lasa la copt timp de 20-30 minute, pana se rumeneste si aromele se imbina.

Varza a la Cluj cu carne de porc

Etapa 14 de 14

Se scoate tava din cuptor si se savureaza alaturi de un mot de smantana racoroasa si verdeata ramasa, presarata deasupra farfuriei.

Reteta in format PDF

Distribuie către prieteni

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
Would you recommend this item?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
3 + 16 =
Vă rugăm să completați câmpul captcha

Descopera mai multe

  • Fel principal
  • Local
  • Pranz

Mai multe retete care te pot interesa

Vizualizează mai multe rețete

  • Varza cu carne de porc

    Varza cu carne de porc

    81 Min Provocator
  • Varza calita cu usturoi

    Varza calita cu usturoi

    60 Min Intermediar
  • Sarmale de post cu ciuperci

    Sarmale de post cu ciuperci

    90 Min Intermediar
  • Varza calita cu orez

    Varza calita cu orez

    95 Min Intermediar

Vizualizează mai multe rețete

  • Facebook
  • Youtube
  • Termeni si conditii
  • Contacteaza-ne
  • Politica de cookies
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal

SAL

SOL