Acest fel de mâncare a fost optimizat 12 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:
Se incinge cuptorul la 220°C si se pregateste o tava incapatoare tapetata cu foaie de copt sau 2 rafturi grill.
Etapa 2
45 Min
Se spala bine vinetele, se pun in tava de copt/pe grill in cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-45 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana se coc bine.
Etapa 3
5 Min
In acest timp, intr-un bol, se combina pasta de susan (tahini) cu sucul proaspat de lamaie, usturoiul pisat, chimenul si MAGGI Secretul Gustului Legume.
Etapa 4
2 Min
Se amesteca bine si se lasa deoparte la infuzat.
Etapa 5
5 Min
Se scot vinetele coapte din cuptor, se curata de coaja, se elimina lichidul in exces, se ia miezul si se adauga in bolul cu sosul de tahini.
Etapa 6
10 Min
Cu ajutorul unei furculite, se piseaza vinetele in sosul de tahini pana capata o textura cremoasa, omogena, dar care este in continuare texturata.
Etapa 7
15 Min
Se lasa salata la racit pana atinge temperatura camerei.
Etapa 8
2 Min
Se spala, taie si presara deasupra salatei patrunjelul proaspat.
Etapa 9
2 Min
Se ia uleiul de masline si se stropeste salata pe deasupra.
Etapa 1
de
9
Se incinge cuptorul la 220°C si se pregateste o tava incapatoare tapetata cu foaie de copt sau 2 rafturi grill.
Etapa 2
de
9
Se spala bine vinetele, se pun in tava de copt/pe grill in cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-45 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana se coc bine.
Etapa 3
de
9
In acest timp, intr-un bol, se combina pasta de susan (tahini) cu sucul proaspat de lamaie, usturoiul pisat, chimenul si MAGGI Secretul Gustului Legume.
Etapa 4
de
9
Se amesteca bine si se lasa deoparte la infuzat.
Etapa 5
de
9
Se scot vinetele coapte din cuptor, se curata de coaja, se elimina lichidul in exces, se ia miezul si se adauga in bolul cu sosul de tahini.
Etapa 6
de
9
Cu ajutorul unei furculite, se piseaza vinetele in sosul de tahini pana capata o textura cremoasa, omogena, dar care este in continuare texturata.
Etapa 7
de
9
Se lasa salata la racit pana atinge temperatura camerei.
Etapa 8
de
9
Se spala, taie si presara deasupra salatei patrunjelul proaspat.
Etapa 9
de
9
Se ia uleiul de masline si se stropeste salata pe deasupra.
Reteta in format PDF
Distribuie către prieteni
Activați link-uri
Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici