Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
40 din 100
Echilibreaza-ti masa
MyMenu IQ™
40 din 100
Este loc de imbunatatiri
Meniul tau nu este bine echilibrat

Echilibreaza-ti masa

Aperitiv
adauga la masa
Garnitura
adauga la masa
Înapoi
Ce inseamna un meniu echilibrat?

Un meniu echilibrat ofera o varietate de alimente din toate grupele alimentare si substantele nutritive esentiale.

MyMenu IQ™ genereaza un scor nutritional, luand in considerare continutul in calorii si nutrienti din meniu, precum si contributia la nevoile nutritionale, bazate pe o dieta zilnica de 2.000 kcal pentru un adult.

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Ce nutrienti contribuie la continutul in energie?
Este loc de imbunatatiri (0 - 44)
Acest meniu poate fi imbunatatit din punct de vedere nutritional, pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti nevoile nutritionale zilnice.
Echilibrat (45 - 69)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Excelent (70 - 100)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Scorul MyMenu IQ™ se calculeaza pe baza retetei descrise pe site. Datele privind compozitia nutritionala a ingredientelor sunt preluate din bazele de date standard privind compozitia alimentelor, cum ar fi USDA SR28, BLS32, precum si din informatiile de pe etichetele alimentelor.
Proteină
10.6g / 9%
Carbohidrați
55g / 51%
grăsimi
18.7g / 40%
Tabelul nutritional arata cantitatea de macronutrienti (glucide, proteine si grasimi) continuti intr-o portie din preparatul gatit conform retetei, precum si contributia lor relativa (in %) la continutul total de energie al portiei.

Sfaturi nutritionale

  • Savureaza aceasta masa echilibrata facuta cu ingrediente locale gustoase, hranitoare si accesibile
  • Stiai ca adaugarea de legume sau ierburi la finalul pregatirii preparatelor le poate pastra culorile vibrante, aromele, proprietatea de a fi crocante si nutrientii importanti? Adaugate mesei tale, fructele bogate in vitamina C, precum portocalele sau ananasul, iti ajuta corpul sa utilizeze mai mult fier din masa
  • Vesti bune! Acest preparat are suficiente uleiuri si sare pentru o masa echilibrata si delicioasa; nu mai este necesar sa adaugi.

Risotto cu ciuperci

3
45Min
Uşor

Ingrediente

-
4 Portii
+

Acest fel de mâncare a fost optimizat 4 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate: Aici

200  g
Orez
1  cub
Maggi Bio Ierburi aromatice
100  g
Ciuperci
150  g
Ciuperci Oyster
30  g
Ciuperci
50  ml
Vin
100  g
Ceapa
3  lingurite
Ulei de masline
1  catel
Usturoi
50  g
Unt nesarat
40  g
Parmezan
1  lingurita
Piper negru

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
Ingredientele sunt acum pe clipboard
.

Valoare nutritionala

Energie
438.05 kcal
Proteină
10.63 g
Carbohidrați
55.05 g
grăsimi
18.74 g
Informatie per portie
Hai sa gatim

Instructiuni

45 Minutes
Etapa 1
10 Min
Puneti 800ml apa intr-o cratita la foc mare. Cand ajunge la punctul de fierbere adaugati cuburile Maggi Bio Ierburi aromatice. Lasati sa fiarba timp de 5 minute si apoi dati la foc mic.
Etapa 2
10 Min
Curatati ceapa si usturoiul si taiatile in bucatele mici. Taiati toate tipurile de ciuperci in cubulete.
Etapa 3
5 Min
Intr-o tigaie la foc mediu puneti uleiul de masline, ceapa si usturoiul. Amestecati din cand in cand pentru 4 minute pana cand devin moi. Adaugati ciupercile si amestecati pana se rumenesc.
Etapa 4
15 Min
Puneti orezul Carnaroli intr-o cratita, turnati peste vinul si apoi putin cate putin apa in care au fost dizolvate cuburile Maggi Bio Ierburi aromatice. Gatiti pentru 12 minute.
Etapa 5
5 Min
Adaugati untul si jumatate din cantitatea de parmezan si continuati sa amestecati. Lasati tot amestecul la foc mic pentru 2 minute. Condimentati cu piper si serviti cu restul de parmezan deasupra.
Risotto cu ciuperci

Etapa 1 de 5

Puneti 800ml apa intr-o cratita la foc mare. Cand ajunge la punctul de fierbere adaugati cuburile Maggi Bio Ierburi aromatice. Lasati sa fiarba timp de 5 minute si apoi dati la foc mic.

Risotto cu ciuperci

Etapa 2 de 5

Curatati ceapa si usturoiul si taiatile in bucatele mici. Taiati toate tipurile de ciuperci in cubulete.

Risotto cu ciuperci

Etapa 3 de 5

Intr-o tigaie la foc mediu puneti uleiul de masline, ceapa si usturoiul. Amestecati din cand in cand pentru 4 minute pana cand devin moi. Adaugati ciupercile si amestecati pana se rumenesc.

Risotto cu ciuperci

Etapa 4 de 5

Puneti orezul Carnaroli intr-o cratita, turnati peste vinul si apoi putin cate putin apa in care au fost dizolvate cuburile Maggi Bio Ierburi aromatice. Gatiti pentru 12 minute.

Risotto cu ciuperci

Etapa 5 de 5

Adaugati untul si jumatate din cantitatea de parmezan si continuati sa amestecati. Lasati tot amestecul la foc mic pentru 2 minute. Condimentati cu piper si serviti cu restul de parmezan deasupra.

Reteta in format PDF
Descarca
Distribuie către prieteni

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Multumim pentru evaluare!
Asteptam cu nerabdare evaluarea ta!

Deja ai evaluat aceasta reteta / produs

Apasa pe numarul de stele ca sa lasi un rating: cu cat este mai mare numarul, cu atat este mai buna evaluarea lasata.

Trimite
Asset 10

Comenteaza 0

0/4000
Te rugam sa introduci un nume de utilizator valid. Acesta trebuie sa contina 3-15 caractere. Sunt admise caracterele de la A la Z si de la 0 la 9.
Nume utilizator