Miel la cuptor cu vin rosu
460Min
Intermediar
2 kg
Carne de miel
300 g
Ceapa
5 frunze
Dafin
5 g
Piper negru boabe
5 g
Cimbru uscat
3 g
Sare
600 ml
Vin rosu
2 l
Apa plata
10 g
MAGGI Felul Doi Legume
5 g
Rozmarin uscat
4 catei
Usturoi
30 ml
Ulei de masline
20 g
Mustar
500 g
Cartofi
60 g
Morcov
15 g
Piper verde boabe
.
Valoare nutritionala
Energie
1120.92 kcal
Proteină
102.99 g
Carbohidrați
39.01 g
grăsimi
49.98 g
Informatie per portie
Instructiuni
460 Minutes
Etapa 1
15 Min
Se pune carnea de miel spalata bine si portionata intr-un bol impreuna cu 1/2 ceapa taiata in bucati mari, foile de dafin, boabele de piper negru, cimbru uscat, 1 lingurita sare si vinul.
Etapa 2
240 Min
Se amesteca totul cu mainile, se acopera si se lasa 4-5 ore la marinat.
Etapa 3
120 Min
Se muta carnea cu tot cu marinata intr-o cratita, se mai completeaza cu apa cat sa acopere carnea bine, se adauga MAGGI Felul Doi Legume si se fierbe la foc mic timp de 2 ore.
Etapa 4
2 Min
Intre timp, intr-un bol se face o marinata din piper verde, rozmarin, usturoi si 2 linguri ulei de masline si mustar.
Etapa 5
15 Min
Cartofii noi se curata de coaja cu o perie pentru legume. Daca sunt mici, se lasa intregi. Se amesteca impreuna cu morcovul taiat rondele, restul de ceapa taiata felii si lingura de ulei ramasa.
Etapa 6
5 Min
Intr-o tava adanca se aranjeaza bucatile de carne unse bine cu marinada de mustar. Alaturi se pun legumele.
Etapa 7
60 Min
Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 1 ora.
Etapa 8
1 Min
Dupa 1/2 ora se scoate folia de aluminiu.
Etapa 9
2 Min
Cand carnea este rumenita, iar legumele sunt moi si fragede, se poate servi.
Comenteaza 0