Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
60 din 100
Echilibreaza-ti masa
MyMenu IQ™
60 din 100
Echilibrat
Meniul tau este echilibrat

Echilibreaza-ti masa

Garnitura
adauga la masa
Aperitiv
adauga la masa
Supliment
adauga la masa
Înapoi
Ce inseamna un meniu echilibrat?

Un meniu echilibrat ofera o varietate de alimente din toate grupele alimentare si substantele nutritive esentiale.

MyMenu IQ™ genereaza un scor nutritional, luand in considerare continutul in calorii si nutrienti din meniu, precum si contributia la nevoile nutritionale, bazate pe o dieta zilnica de 2.000 kcal pentru un adult.

MyMenu IQ™ te indruma sa selectezi un meniu echilibrat, pe o scala de la 0 la 100, cu accent pe masa principala.

Ce nutrienti contribuie la continutul in energie?
Este loc de imbunatatiri (0 - 44)
Acest meniu poate fi imbunatatit din punct de vedere nutritional, pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti nevoile nutritionale zilnice.
Echilibrat (45 - 69)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Excelent (70 - 100)
Acest meniu este echilibrat nutritional si ofera o varietate buna de grupe alimentare si substante nutritive esentiale.
Scorul MyMenu IQ™ se calculeaza pe baza retetei descrise pe site. Datele privind compozitia nutritionala a ingredientelor sunt preluate din bazele de date standard privind compozitia alimentelor, cum ar fi USDA SR28, BLS32, precum si din informatiile de pe etichetele alimentelor.
Proteină
5.7g / 21%
Carbohidrați
9.8g / 34%
grăsimi
5.8g / 45%
Tabelul nutritional arata cantitatea de macronutrienti (glucide, proteine si grasimi) continuti intr-o portie din preparatul gatit conform retetei, precum si contributia lor relativa (in %) la continutul total de energie al portiei.

Sfaturi nutritionale

  • Savureaza aceasta masa echilibrata facuta cu ingrediente locale gustoase, hranitoare si accesibile
  • Stiai ca adaugarea de legume sau ierburi la finalul pregatirii preparatelor le poate pastra culorile vibrante, aromele, proprietatea de a fi crocante si nutrientii importanti? Adaugate mesei tale, fructele bogate in vitamina C, precum portocalele sau ananasul, iti ajuta corpul sa utilizeze mai mult fier din masa
  • Vesti bune! Acest preparat are suficiente uleiuri si sare pentru o masa echilibrata si delicioasa; nu mai este necesar sa adaugi.

Mancare de ciuperci cu rosii

(0)
65Min
Intermediar

Ingrediente

-
4 Portii
+

Acest fel de mâncare a fost optimizat 4 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate: Aici

600  g
Ciuperci
10  ml
Suc de lamaie
20  g
Ceapa
1  catel
Usturoi
0.25  lingurita
Rozmarin proaspat
400  g
Rosii
20  ml
Ulei de masline
50  ml
Apa plata
0.5  lingurita
Piper negru

Sfaturi

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dimensiuni de porțiune personalizate.

Exporta ingredientele

Alege din lista de ingrediente

copiaza
Ingredientele sunt acum pe clipboard
.

Valoare nutritionala

Energie
101.16 kcal
Proteină
5.73 g
Carbohidrați
9.84 g
grăsimi
5.76 g
Informatie per portie
Hai sa gatim

Instructiuni

65 Minutes
Etapa 1
15 Min
Se curata ciupercile si se indeparteaza capatul picioruselor si partile maronii. In functie de marime, ciupercile se taie in patru sau in doua, iar apoi se picura peste acestea sucul de lamaie.
Etapa 2
10 Min
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.
Etapa 3
5 Min
Se folosesc doar frunzele de rozmarin, tocate marunt cu un cutit ascutit.
Etapa 4
15 Min
Se indeparteaza tulpina rosiilor, apoi se oparesc, se racesc sub un jet de apa, iar apoi li se indeparteaza coaja subtire. Pulpa rosiilor se taie in cubulete.
Etapa 5
10 Min
Se calesc ciupercile in ulei fierbinte, la foc puternic, amestecand continuu. Se adauga ceapa, usturoiul si rozmarinul tocate marunt si cubuletele de rosii, iar apoi intregul amestec se fierbe un timp scurt.
Etapa 6
10 Min
In final se adauga apa si se condimenteaza cu MAGGI Secretul Gustului Legume si piper. Se acopera vasul si se mai lasa la fiert timp de aproximativ 10 minute. Se completeaza cu sare in cazul in care este nevoie.
Mancare de ciuperci cu rosii

Etapa 1 de 6

Se curata ciupercile si se indeparteaza capatul picioruselor si partile maronii. In functie de marime, ciupercile se taie in patru sau in doua, iar apoi se picura peste acestea sucul de lamaie.

Mancare de ciuperci cu rosii

Etapa 2 de 6

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.

Mancare de ciuperci cu rosii

Etapa 3 de 6

Se folosesc doar frunzele de rozmarin, tocate marunt cu un cutit ascutit.

Mancare de ciuperci cu rosii

Etapa 4 de 6

Se indeparteaza tulpina rosiilor, apoi se oparesc, se racesc sub un jet de apa, iar apoi li se indeparteaza coaja subtire. Pulpa rosiilor se taie in cubulete.

Mancare de ciuperci cu rosii

Etapa 5 de 6

Se calesc ciupercile in ulei fierbinte, la foc puternic, amestecand continuu. Se adauga ceapa, usturoiul si rozmarinul tocate marunt si cubuletele de rosii, iar apoi intregul amestec se fierbe un timp scurt.

Mancare de ciuperci cu rosii

Etapa 6 de 6

In final se adauga apa si se condimenteaza cu MAGGI Secretul Gustului Legume si piper. Se acopera vasul si se mai lasa la fiert timp de aproximativ 10 minute. Se completeaza cu sare in cazul in care este nevoie.

Reteta in format PDF
Descarca
Distribuie către prieteni

Activați link-uri

Ati facut clic pe un link tert si urmeaza sa parasiti site-ul. Retineti ca nu avem nici un control asupra unor astfel de platforme terte, nu aprobam si nici nu ne asumam responsabilitatea pentru acestea, inclusiv continutul, exactitatea sau functia acestora. Prin urmare, interacțiunea dvs. cu aceste platforme este pe riscul dvs. Nu ne asumam raspunderea sau responsabilitatea pentru astfel de platforme terte si termenii si conditiile acestora. Citiți mai multe în Termenii de Utilizare aici

Scrie o recenzie

Recenzia dumneavoastră
4
Ați recomanda acest produs unui prieten?
Images
Ați adăugat 0 din 6 documente media permise.
Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele afișate în imagine.
Vă rugăm să completați câmpul captcha